ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

GLYFADA: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Moody's: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

Στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας ("C") κατέταξε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την Ελλάδα, συνεκτιμώντας και το έλλειμμα επί του χρέους της που παρουσιάζει η χώρα.

O οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», διατηρώντας την κατώτατη αξιολόγηση C της κλίμακας που χρησιμοποιεί.

Όπως αναφέρε, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ. Ο οίκος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι περιμένει τις επόμενες εβδομάδες αντίστοιχες προσφορές για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, καθώς και για τους κατόχους χρέους κρατικών εταιριών με εγγύηση δημοσίου.

Η Moody's επισημαίνει ότι το 85,8% των κατόχων ομολόγων χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή, με τη μεγαλύτερη πλειονότητα των μετόχων που έχουν απομείνει, να ακολουθούν μετά από την ενεργοποίηση των CACs.

Οι όροι της ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους. Σύμφωνα με τους προσδιορισμούς της Moody's, αυτή η ανταλλαγή είναι «υποχρεωτική» και για αυτό αποτελεί χρεοκοπία.

Η Moody's είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε C από Ca στις 2 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Υποβάθμιση και από την Fitch

Χθες ο οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Ελλάδας σε «περιορισμένη χρεοκοπία» (restricted default) από «C», έπειτα από τη σημερινή ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης και αξιωματούχων της Ευρωζώνης ότι η ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων θα προχωρήσει.

Η υποβάθμιση σε καθεστώς RD αντανακλά τα όσα είχε δηλώσει παλαιότερα η Fitch ότι η ανταλλαγή ομολόγων είναι «χρεοκοπία», σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου για την αναγκαστική ανταλλαγή χρέους και ακολουθεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε «C» από «CCC» στις 22 Φεβρουαρίου. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παραμένει αμετάβλητη σε «C».

(Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, το γνωρίζουν όλοι, υπάρχει το σύνολο των διαπιστώσεων και τα αυταπόδεικτα, υπάρχουν οι ξεκάθαρες απόψεις αρκετών και εμού του ιδίου, και κάποιοι συνεχίζουν να πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες)
Ότι δημιουργήσεις ως πλαίσιο Πολιτισμού, την εκάστοτε χρονική περίοδο, θα το λουστείς.

(Θα έχουμε διαχρονικά αυτούς που θα μας παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο απο τα Μ.Μ.Ε, για ευνόητους λόγους, και ενα λαό διχασμένο που σέρνεται και δεν εχει διάθεση ουσιαστικών διαφοροποιήσεων)

Γλυφάδα Web

Γιάννης Κουρδομένος

YΓ: Με εννιά, η δεκαεννιά, η χιλαδεκαεννιά κόμματα στο κοινοβούλιο, δεν αλλάζεις τίποτα νεοέλληνα, όταν δεν έχεις ουσιαστικό ενδιαφέρων να αλλάξεις το ρημάδι το πολίτευμα ριζικά.
(Βάζεις μπροστάρηδες φραγκόκοτα Νεοέλληνα, όταν γνωρίζεις την ποιότητα και τις προδιαγραφές τους;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: GLYFADA: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">