ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Η ήττα των διαπλεκομένων ΜΜΕ

Το πρώτο βήμα έγινε. Και είναι οι εκλογές. Ταυτόχρονα αποτελεί την πρώτη ήττα των συστημικών μήντια που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν στον λαό τη θέλησή τους για οικουμενικού τύπου κυβέρνηση του Μνημονίου.

Οι εφημερίδες που πίεζαν να συγκροτηθεί πάση θυσία κυβέρνηση συνέχισης της ίδιας πολιτικής, και χθες κινδυνολογούσαν, «ξεχνώντας» τις δηλώσεις Γιούνκερ που τις διέψευδαν, ενώ ταυτόχρονα αναβίβαζαν το επίπεδο της πολεμικής τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι εφημερίδες είχαν τα πρακτικά από τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.. Βεβαίως δεν ήταν λίγες εκείνες οι εφημερίδες που ανέλαβαν να αναδείξουν την υπόθεση με το έγγραφο του Π. Καμμένου «βοηθώντας» με τον τρόπο αυτό στο πολιτικό σχέδιο του ενός πόλου του δικομματισμού.

«Έθνος»: Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Οι εξελίξεις στον χώρο της δεξιάς «πολυκατοικίας» δεν ενδιέφεραν τόσο το «Έθνος» που προτιμά την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε να πιέζει για συγκυβέρνηση. «Τελευταία ευκαιρία για κυβέρνηση», αγωνιά στο πρώτο της θέμα με αφορμή την πρόταση Παπούλια για σχήμα με προσωπικότητες. Η εφημερίδα «βλέπει» μία «καταρχήν συμφωνία Βενιζέλου - Σαμαρά, προβληματισμό Κουβέλη για την πρόταση του Προέδρου», ενώ για τον Αλ. Τσίπρα θεωρεί ότι «το «έπος του ΟΧΙ» συνεχίζεται».
Επειδή όμως οι ανάγκες του ομίλου Μπόμπολα δεν ικανοποιούνται από ένα πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα «υποχρεώθηκε» να αφιερώσει και το κύριο πρωτοσέλιδο άρθρο της στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο «χρεώνει» όχι μόνο τις εκλογές, αλλά και την οικονομική κρίση. «ΣΥΡΙΖΑ με το παγόβουνο της χρεωκοπίας» είναι ο τίτλος, ενώ στο κείμενο εκτιμάται ότι «το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας δεν αποτελεί πιθανό επακόλουθο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά δρομολογημένη απειλή που ενδέχεται να εκδηλωθεί ακόμη και στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Η αιτία, για την οποία βρισκόμαστε μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, είναι η απόρριψη εκ μέρους του Αλ. Τσίπρα όλων των προσφερόμενων από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου πιθανών κυβερνητικών λύσεων. Είναι προφανέστατη η καιροσκοπική σκοπιμότητα ενός τέτοιου στόχου. Αδιαφορεί για τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρξουν για τον λαό και τον τόπο και αναδεικνύει ως αποκλειστικό πρόταγμα της κομματικής πρακτικής τα πολιτικά οφέλη που είναι δυνατό να αποφέρει».


«Η Καθημερινή» κινδυνολογεί
Κυβέρνηση ζητά με τον τρόπο της και η «Καθημερινή», που έχει πρώτο θέμα: «Παπούλιας: Κίνδυνος κατάρρευσης. Φόβοι για τράπεζες, ταμειακά διαθέσιμα». Παράλληλα δημιουργεί «κλίμα» αναδεικνύοντας το «πλήγμα στον τουρισμό και τις εξαγωγές», όπως και τις «Απώλειες στις αγορές».Η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της ζητά «το ελληνικό πολιτικό σύστημα να κάνει το καθήκον του» και τότε «θα πρέπει και οι εταίροι μας να επιδείξουν κατανόηση και να βοηθήσουν σε αυτή τη συγκυρία».

Έχουν «θέμα» με τον Π. Καμμένο
Στην αποδόμηση του κόμματος Καμμένου συνεισφέρουν τα «Νέα» που έχουν τίτλο «Το τελευταίο… Καμμένο χαρτί», ενώ προσεγγίζει την κατάσταση στην Αριστερά με μικρή αναφορά: «Βαβέλ στον ΣΥΡΙΖΑ και ιντερνετικός πόλεμος με τη ΔΗΜ.ΑΡ.». Εννοείται ότι η καθημερινή εφημερίδα του ΔΟΛ αφιερώνει σχεδόν 10 εσωτερικές σελίδες "αντικειμενικό ρεπορτάζ" για τον ΣΥΡΙΖΑ…
Ο παραταξιακός τύπος της Ν.Δ., όπως είναι ευνόητο, επιλέγει να χτυπήσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο «Ελεύθερος Τύπος», που έχει διμέτωπο και με Π. Καμμένο και με ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως πρώτο θέμα: «Μπουρλότο Καμμένου με την «μη» πρότασή του! Κατηγορεί ως πλαστογράφο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!». Στην πρώτη της σελίδα αποδίδει στη βουλευτή Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Θεοπεφτάτου τη δήλωση «Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;» και χαρακτηρίζει ως «σοκ» και «πρωτοφανή» την δήλωση. Επισημαίνεται ότι ο «Ελ. Τύπος» αναδεικνύει στην πρώτη σελίδα του και τη δήλωση Γιούνκερ «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ».

Στον αντίποδα η «Δημοκρατία» στηρίζει τον Π. Καμμένο γράφοντας για «επιστολή ευθύνης προς τον Παπούλια». Πάντως το πρώτο θέμα της εφημερίδας είναι «Τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών», ενώ επικρίνει τον «αποκλεισμό», όπως τον χαρακτηρίζει, της Χρυσής Αυγής από τη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό.

Ο «Αδέσμευτος» δεν ασχολείται τόσο με τα εσωτερικά της Δεξιάς, αλλά με την εξουσία:
«Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές» είναι ο διλημματικός τίτλος της, ενώ στην πρώτη σελίδα της παρουσιάζει «εκπρόσωπους των ξενοδόχων» να λένε ότι είναι «καταστροφική η ακυβερνησία».
Αλλά η «Αυριανή» διαφωνεί: «Αυτοκτονούν πολιτικά Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Στήνουν κυβέρνηση έκτρωμα με υπουργούς υπάκουους υπαλλήλους της τρόικας», τονίζει στο πρώτο θέμα της.

«Ριζοσπάστης»: Ο λαός να αλλάξει την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο «Ριζοσπάστης» ασχολείται με τα… δικά του, δηλαδή τη συγκέντρωση της Αλ. Παπαρήγα στο Πεδίον του Άρεως. «Συναγερμός! Λαός σε ετοιμότητα με το ΚΚΕ μπροστά», είναι το πρώτο θέμα, ενώ ο υπότιτλος δείχνει τον αληθινό αντίπαλο του ΚΚΕ: «Αλ. Παπαρήγα: Η ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ ορθώνεται απέναντι στην ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το λαϊκό κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Αν γίνουν εκλογές, να αλλάξει την ψήφο του, να κάνει δυνατό το ΚΚΕ». Η εφημερίδα ανακοινώνει ακόμη ότι το ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή θα φέρει σχέδιο νόμου για «την κατάργηση, την ανατροπή» της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου «κι ας τοποθετηθούν τα κόμματα».

ΥΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Η δεδομένη ήττα των διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε συγκεκριμένων ατόμων, οφείλετε στην κοινή δράση χιλιάδων ανεξάρτητων οι οποίοι έχουμε κυρήξει πόλεμο και εχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα σε αντίθεση με τα καλόπαιδα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν πληρώσει τίποτα και ''θερίζουν'' την συνολική δράση χιλιάδων πολιτών σε εθνικό επίπεδο.

Επιτέλους πρέπει να υπάρχει υγιής και ολοκληρωμένη αντίληψη σε μια χώρα που δεν υφίστατε τίποτα όσων ισχύουν Συνταγματικά και νομικά. Οι διαπλεκόμενοι δια μέσω πολιτικών εχουν διορίσει συγκεκριμένα άτομα σε δήθεν ανεξάρτητες αρχές ώστε να υπηρετούνται τα σχέδια πολυδιαπλοκής συγκεκριμένων ομίλων χειραγώγησης με σειρά Μ.Μ.Ε.

Η αυγή στο συγκεκριμένο άρθρο κάνει αναφορά μόνο στις εφημερίδες, και δεν γνωρίζω για ποιούς λόγους παρακάμπτει όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Είναι γνωστό οτι παράνομα και αντισυνταγματικά οι διαπλεκόμενοι εχουν στην κατοχή τους σειρά ΜΜΕ όλων των μορφών όπως και πολιτικοί και κόμματα είς βάρος του πολίτη και της δημοκρατικότητας ακόμα και σήμερα το 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει δημόσια θέση για το έγκλημα που τελούν διορισμένοι και πολιτικοί, η όχι;

Θα αναλάβει την μεταρύθμιση ώστε να υπάρξει το πλαίσιο που απαιτείται η εχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με ανεύθυνους, αεριτζήδες, και λαμόγια;

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Η ήττα των διαπλεκομένων ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">