ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας: Yπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων ( Συνεχίζει να υφίστατε Διαπλοκή των Μ.Μ.Ε)


«Η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο, από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ευρώ κινδυνεύει από την συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά.

«Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και θα αλλάξει τους νόμους που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με άλλους, διεκδικώντας "να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους και για αλλαγή στρατηγικής. «Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε», υπογράμμισε και απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής, διευκρίνισε ωστόσο ότι «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή», διότι, όπως τόνισε, μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα.

«Βεβαίως σχεδιάζουμε, αλλά το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Η διάλυση της Ευρωζώνης δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Δεν πρέπει μέσα από επιμονή ή λάθος να οδηγηθούμε στην καταστροφή», δήλωσε και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τον λαό για τις θέσεις του αλλά και για τις δυσκολίες.

«Ο δρόμος που καλούμε τον λαό να βαδίσει δεν είναι εύκολος, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Θα τηρήσουμε αυτά που λέμε προεκλογικά. Δεν θα γίνουμε όπως τον κ. Σαμαρά, που άλλα έλεγε πριν, εναντίον του μνημονίου, διέγραψε μάλιστα και στέλεχος για αυτόν τον λόγο και τώρα είναι υπέρμαχος του μνημονίου και το επαναφέρει. Η δύναμή μας είναι η συνέπεια, το γεγονός ότι μιλούμε τη γλώσσα της αλήθειας και ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν μπορούμε να επιμένουμε στο λάθος, ότι «δεν ήταν κακός ο μάγειρας, αλλά έφταιγε η συνταγή» και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη της Ευρώπης και όχι την τιμωρία της.

«Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει η βασική αξία, η Δημοκρατία, ως κύριο συστατικό, ως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η άνοδος της Αριστεράς είναι ευκαιρία προκειμένου οι ηγεσίες να ταρακουνηθούν και να συνειδητοποιήσουν τον αδιέξοδο δρόμο στον οποίο βαδίζουν», υπογράμμισε κατ' επανάληψη.

Αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής του, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων στον δημόσιο τομέα, στο φορολογικό σύστημα, στην πάταξη της παραοικονομίας, στην ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, αλλά επισήμανε ότι για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους Γερμανούς πολίτες, σημείωσε ότι μόνο έτσι θα σταματήσουν κι εκείνοι να ρίχνουν χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και θα πάρουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω.

Επαναφέροντας την πρότασή του για αναπτυξιακά μέτρα, για ένα Σχέδιο Μάρσαλ, όπως είπε, για την έκδοση ευρωομολόγου και για την απευθείας δανειοδότηση των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτά τα θέματα συζητούνται πλέον και στις Συνόδους της G-8, αλλά εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος σχετικώς με το εάν είναι πιθανό να ληφθούν θετικές αποφάσεις στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό για την αλληλεγγύη του και τόνισε ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μεταξύ λαών ή εθνών, ενώ κάλεσε τους Γερμανούς να δείξουν έμπρακτα αυτή την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, επιλέγοντας αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα για τις διακοπές τους και υποσχόμενος «ελληνική ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία».

Ερωτηθείς δε για την πρόταση δημοψηφίσματος που φέρεται να υπέβαλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη, αλλά τόνισε ότι είναι προφανές ότι «μια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια». Αν, ωστόσο, η πρόταση έγινε, πρόκειται, τόνισε, για λάθος.

«Έχουμε Σύνταγμα, διαδικασίες, πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν άλλωστε άστοχο. Η παραμονή στο ευρώ δεν αμφισβητείται από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα θα ήταν δεδομένο», ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ενδεχομένως στην σκέψη της κυρίας Μέρκελ να ήταν η πρόθεση να βοηθήσει τους ομοϊδεάτες της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι όμως θα απενοχοποιείτο πλήρως η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Βερολίνο, συνάντησε ακόμη τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν. Όπως διευκρίνισε, είχε ζητήσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα του γερμανικού Κοινοβουλίου και βρίσκεται πάντα στην διάθεση των Χριστιανοδημοκρατών, εάν επιθυμούν επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά την ίδια της Άγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι είναι δικαίωμά της να τηρεί το πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις μόνο με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

ΥΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το παραμύθι των μεταρρυθμίσεων το ακούμε δεκαετίες συνολικά οι πολίτες. Προσωπικά μετά το σύνολο των ενεργειών και αιτήσεων πρός το σύνολο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και όλων αυτών που ταϊζουμε ως πολίτες ώστε δήθεν να μας εκπροσωπούν, η βασική διαπίστωση μου ήταν οτι συνολικά εκπροσωπούν τους διαπλεκόμενους, συγκαλύπτουν την καταπάτηση του Συντάγματος, δεν εφαρμόζουν όσα νομικά ισχύουν και οι ίδιοι ψήφισαν, παραβιάζουν συνολικά τα άρθρα του Συντάγματος με την άσκηση των πολιτικών τους - αυταπόδεικτα συμπράτουν υπέρ πλαισίου ανισοισοπολιτείας, και ανισοισονομίας - και εξαπατούν τον πολίτη απο θέσεις ισχύος και εκ του ασφαλούς.

Είναι γνωστό σήμερα ποιός ήταν ο ρόλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπάρχει αυταπόδεικτα το παρόν της χώρας που καταμαρτυρά τι εχουν πράξει ανεύθυνοι πολιτευτές, και συν όλων των άλλων συνέδραμαν ώστε να υπάρχει το αίσθημα στο σύνολο των πολιτών οτι όλοι είμαστε Απατεώνες, και λαμόγια.

Αυτού του επιπέδου πολιτικοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι  υποβάθμισαν κάθε δεδομένη έννοια δημοκρατίας, και δημοκρατικότητας, τιμωρούνται σήμερα απο τους πολίτες, όμως συνεχίζει να υφίστατε μια δεδομένη υποκρισία όλων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εκφεύγει επιμελώς και αυτός επι του παρόντος να αναφερθεί στο ουσιαστικότερο ζήτημα ποιότητας της δημοκρατίας στην χώρα μας, με δεδομένη την διαπλοκή των ΜΜΕ και το έκτρωμα διορισμένων υπηρετών αυτής σε ολα τα επίπεδα της πολιτείας.

Σήμερα στην Ελλάδα είναι βασικό δεδομένο πλέον όλων, οτι υπάρχει μια χώρα μπάχαλο, που όλοι ομιλούν παράλληλα και κανείς δεν ακούει τίποτα άλλο πλήν των δικών του απόψεων, υπάρχει απόλυτα πλασματικό επίπεδο εννοιών σε οτιδήποτε, και ειδικά σε επίπεδο πολιτικής και πολιτικών, που έχουν συγκεκριμένο ρόλο μετά την λαϊκή εντολή που λαμβάνουν.

Ο κ. Τσίπρας γίνετε συνεχιστής όλων αυτών που έχουν προυπάρξει, διότι πουθενά δεν βλέπω το ελάχιστο της ενέργειας, η δήλωσης για μεταρύθμιση στον χώρο των Ραδιοτηλεοπτικών μέσων, και στο υπάρχων καθεστώς διαπλοκής, ομίλων, κομματικών φίλων, πολιτικών κομμάτων κ.α. που σαφώς είναι ο αρχικός τομέας μεταρυθμίσεων για όποιον πραγματικά θέλει να υπάρξει το ελάχιστο των αλλαγών ουσίας, για αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτεύματος στην Ελλάδα.

(Η Υποκρισία εχει και ΟΡΙΑ, ο αρχικός τομέας για όποιν θέλει πραγματικά αλλαγές ουσίας και αναβάθμιση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι ο Ραδιοτηλεοπτικός χώρος , ο οποίος δεν εχει ίχνος Δημοκρατικότητας) 

Κύριε Τσίπρα, η θα πάρεις θέση πρίν τις εκλογές του Ιουνίου, η τουλάχιστον στην δική μου συνείδηση θα είσαι άλλος ένας ξεπουλημένος υπηρέτης της διαπλοκής, και συνεχιστής όσων προυπήρξαν, με δεδομένη συνδρομή για την σημερινή κατάντια σε εθνικό επίπεδο.

(Η πολιτική ουδετερότητας όσο λιβανίζουν οι διαπλεκόμενοι ώστε να κερδίζει ενας χώρος, δεν τιμά τον χώρο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Ο πρωτεργάτης των FM στην Ελλάδα, ΓΛΥΦΑΔΑ FM 90,6 MHZ 1977 - 2004 ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ απο τους υπηρέτες της Διαπλοκής που οδήγησαν την Χώρα στο παρόν.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Zήτημα χρόνου ώστε να υπάρχει απόδειξη και πιστοποίηση άλλης μια πολιτικής δύναμης και ενός χώρου που αυτοαποκαλείται ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, και προσώπων ακατάλληλων και απατεώνων, οι οποίοι εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο διαβάλοντας την κοινωνία και τους πολίτες, ώστε να αλλοιωθεί κάθε πραγματική έννοια δημοκρατίας και αριστερής ιδεολογίας.

Αιτήθηκα επανελλημένα μεταρύθμιση διότι αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών και κομμάτων, ώστε να διαβιώσω στην χώρα μου έντιμα βάση της επιλογής που πρώτος έκανα απο το 1977 και σήμερα έχουμε 2012 χωρίς ούτε μια ενέργεια απο τους ξεπουλημένους πολιτικούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διακυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

(Όσων αφορά τους δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ των άλλων κομμάτων εχουν ενημερωθεί συνολικά, χωρίς ούτε μια ενέργεια, ώστε να δικαιούμε γνωρίζοντας την δράση τους σε άλλους τομείς, οτι έχουμε να κάνουμε και σε αυτή τη περίπτωση με λαμόγια που εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο και ειδικά την νεολαία, και ανθρώπους που ψηφίζουν για πρώτη φορά καιδεν έχουν επαρκείς εμπειρίες τι εστί ΠΟΛΙΤΙΚΗ, και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ)

(Εαν δεν υπάρξει έστω το απαιτούμενο ενδιαφέρων απο αυτούς που αυτοαποκαλούνται ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, και σχέδιο μεταρύθμισης και εξισορρόπησης του ισχύοντος πλαισίου σε ενα χώρο που γνωρίζουν σήμερα όλοι, πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια παράταξη και πρόσωπα ανάλογα όσων έχουν προυπάρξει, κάπηλους της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, και συνεχιστές στην υπηρέτηση της διαπλοκής,και μιας ολιγαρχίας  της πλουτοκρατίας)

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

(Μη ξεχνάτε οτι και οι του ΠΑΣΟΚ αριστεροί δήλωναν και δηλώνουν, όμως ολοι γνωρίζουν τι έπραξαν και ποιούς υπηρέτησαν)

Αντί μέριμνας ως οφείλουν φρόντισαν μέσω των διορισμένων τους, όλοι αυτοί οι υπηρέτες της διαπλοκής και ξεπουλημένοι, να δημιουργήσουν συνθήκες φυσικής εξόντωσης, με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, κάτι που δεν ισχύει σε κανένα άλλο χώρο, η τομέα, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

(Υπήρξε δεδομένα η πολιτική ΑΛΗΤΕΙΑ και συνεχίζει να υφίστατε, με κάπηλους όπως ο Καρατζαφέρης, που υποτίθεται οτι εκπροσωπούν τον πολιτη στο κοινοβούλιο, ενω όλοι γνωρίζουν οτι μεριμνούν προς ιδίο όφελος)

ΥΓ 2: Γιατί δεν ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κεφάλαιο; Γιατί δεν κάνετε μια στοιχειώδη ερευνα ώστε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει με το Ε.Σ.Ρ και τις παρανομίες Καρατζαφέρη;

(Πήρε μια τοπική βεβαίωση λειτουργίας για κανάλι και εκπέμπει πανελλαδικά. Κατέθεσε αίτηση για τους 102,7 mhz και λειτουργεί στους 90,6 mhz)

Eίσαστε όμοιοι; Eίσαστε και εσείς υπηρέτες της Διαπλοκής;
Είσαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..... η κάπηλοι και απατεώνες;

*Λόγω του ότι τα κείμενα γράφονται σε καθεστώς πνευματικής φόρτισης, εμπεριέχουν και σειρά λαθών στην διατύπωση, όμως είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, και οχι προϊον εξαπάτησης η έμμισθης εργασίας.

*Κάνε την καταμέτρηση δαπάνης χρόνου απο τον πραγματικά ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ, τι εχει υποστεί, και ποιοι ακόμα και σήμερα ως κομματικά μέλη αποκομίζουν, και θα αποκομίσουν, ενω δεν εχουν δώσει το ελάχιστο δείγμα γραφής εκπροσώπησης, η μέριμνας μεταρυθμίσεων ΑΜΕΣΑ.

(Επι του παρόντος το 2012, να πλαισιώσουν και αυτοί αύριο ενα κυβερνητικό σχήμα, να διορίσουν τα μέλη του κόμματος, να φροντίσουν το βόλεμα όλων των συγγενών και φίλων ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (το έργο το έχουμε δει επανελλημένα επι δεκαετίες) και στη συνέχεια να συνεχίσουν να υπηρετούν την διαπλοκή οι ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ενω δεν θα κάνουν ούτε αυτοί το ελάχιστο για τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας: Yπάρχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων ( Συνεχίζει να υφίστατε Διαπλοκή των Μ.Μ.Ε) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb