ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΕΜΠΤΗ, 26 Ιουλίου 2012.

Εχθές για άλλη μια φορά υπήρξε ενα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας και για άλλη μια φορά απουσία μεγάλης μερίδας δημοτών που έδωσαν την εντολή και στη συνέχεια είναι αδιάφοροι για οσα συμβαίνουν στον δήμο.

Είναι γνωστό το θέμα διαγραφής του δημοτικού συμβούλου κ.Μουλακάκη απο τον δήμαρχο, και οτι ζήτησε να αποσαφηνιστεί εαν τα 2/3 εχουν συμφωνήσει για την διαγραφή του, όπως επίσης και η δημόσια αντιπαράθεση η ''κόντρα'' που εχει ανοίξει με βολές και ευθέως σοβαρές καταγγελίες του γιατρού πρός τον δήμαρχο, ο οποίος ακόμα και εχθές δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί διαψεύδοντας για οσα τον κατηγορεί ο Βασίλειος Μουλακάκης.


Αυτά που ακούστηκαν δημόσια και παρουσία των λίγων συμπολιτών μας είναι αυτά που γράφονται και λέγονται για τον γιό του τσοπάνη και συγκεκριμένα ο κ.Μουλακάκης σε έντονο ύφος είπε στον δήμαρχο οτι δεν μπορεί ο γιός του τσοπάνη να είναι της λογικής οτι όλοι είναι πρόβατα και θα πρέπει να ακολουθούν τις εντολές του, και οτι ο ίδιος δεν είναι πρόβατο και δεν ακολουθεί τις εντολές κανενός.

Ο δήμαρχος Κώστας Κόκκορης μετά τα όσα ακούστηκαν αποχώρησε προσωρινά της αίθουσας χωρίς να δώσει απαντήσεις στο σύνολο των κατηγοριών που ήδη εχουν δημοσιοποιηθεί και είναι πολλές, και σημαντικές. (Άλλωστε τι απαντήσεις θα μπορούσε να δώσει ο κ.Κόκκορης ο οποίος είναι της λογικής ενας αποφασίζει και όλοι οι υπόλοιποι καλούνται να ''χορεύουν''.) Με επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο κύριος Μουλακάκης καταγγέλει την προσπάθεια εκ μέρους του Δημάρχου, εκφοβισμού και εκβιασμού του με διαγραφή από την παράταξη, επειδή δεν ψηφίζει με κλειστά μάτια τις επιλογές του Κ. Κόκκορη, ο οποίος καλείται σήμερα να αντιπαρατεθεί στο σύνολο των κατηγοριών και ειδικά για την περίπτωση του κ .Ζαχαριάδη που όπως υπάρχει αυτούσια η κατηγορία πληρώνεται με 2.500 χιλ. τον μήνα ώστε να λιβανίζει την διοίκηση του δημάρχου Κώστα Κόκκορη. Εαν πράγματι η κατηγορία είναι βάσιμη (άλλωστε το συζητούν οι δημότες πολλούς μήνες και είναι γνωστό) απο ποιά χρήματα πληρώνεται ο Ζαχαριάδης και ποιοι τον πληρώνουν;
Eχουν μαζευτεί πάρα πολλά, οι κατηγορίες και καταγγελίες είναι αναρίθμητες, υπάρχει ενα κλίμα αντικοκκορικό σε ολόκληρη την Γλυφάδα, και πραγματικά η μόνη διαπίστωση που υπάρχει είναι ενός αμετανόητου πολιτευτή που δεν διδάσκεται, δεν συμμορφώνεται, δεν εχει τουλάχιστον την διάθεση να αλλάξει πρός όφελος του ιδίου και της παραταξεώς του και φυσικά πρός το κοινό όφελος του συνόλου και της πόλης. (Είναι πολλά τα λεφτά, είναι γλυκεία διαστροφή η διαχείριση και η εξουσία και τα αξιώματα που έρχονται σε κάποιους ώστε να εθελοτυφλούν, να γίνονται άδικοι, να χάνουν έστω και τα ελάχιστα ίχνη αξιών και δημοκρατικότητας που μπορεί να είχαν, και τελικά μετατρέπονται σε ''μηχανές'' μονοσήμαντης,αυτάρεσκης, και αλαζωνικής παραγωγής χωρίς δυνατότητες κρίσης , αξιολόγησης, και λειτουργίας τουλάχιστον με ενα στάνταρτ σεβασμού των *αυτονόητων.
Προσωπικά ως δημότης και κάτοικος μιας πόλης ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ χωρίς ουσιαστική παιδεία και σεβασμού στα αυτονόητα, λυπάμε που ακόμα και σήμερα η Γλυφάδα δεν εχει βρεί τα κατάλληλα πρόσωπα ώστε να εχει μια εικόνα πανελλαδικά και διεθνώς μιας σύνχρονης και ανθρώπινης Πόλης που οι μετέχωντες πέραν των όποιων προσωπικών συμφερόντων δομούν τις κατάλληλες βάσεις ώστε να καλύπτουν το σύνολο (το σώμα) των δημοτών.  Λυπάμε και για τους δημότες αυτής της πόλης οι οποίοι δεν εχουν κανένα απολύτως δείγμα γραφής (ως πολιτισμένη κοινωνία, και άτομα) οτι απαιτούν απο τους εκλεγμένους την ισχύ των αυτονόητων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

YΓ: Αντιλαβάνομε οτι σε κάθε άτομο προέχει το προσωπικό συμφέρον, όμως εαν περιορίζεσαι μόνο σε αυτό και κλείνεις τα μάτια στο σύνολο όλων των υπολοίπων και ζητημάτων των άλλων δεν διαφέρεις απο τα γουρούνια. (Δεν μπορώ να παρέχω κάτι άλλο πλήν αυτού και σε αυτή τη μορφή διότι ο ρόλος του ανθρώπου που γράφει δημόσια είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας ώστε οι αποδέκτες έστω και για λίγο να διαπιστώνουν την κρίση εκτός των μετεχόντων και όσων έχουν συμμετοχή και συναποφασίζουν)
(Εαν κάποιος απλά περνάει τα θέματα της ημερίσιας συνεδρίας και λίγα λόγια για τις θέσεις των εκλεγμένων απλά λιβανίζει χωρίς ουσιαστική συνδρομή) Τώρα εαν κάποιοι θέλουν απο το σύνολο (και απο εμένα προσωπικά) να διαβάζουν ωραία λόγια και ευχολόγια, ας φροντίσουν με έργα να με κερδίσουν και παράλληλα να υπάρχει και η διαπίστωση των υπολοίπων οτι αυτοί που επιλέγονται δεν φέρουν παρωπίδες, ούτε υποκρίνονται.

*Στη Γλυφάδα ακόμα και σήμερα (2012) δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού τουλάχιστον στα αυτονόητα. Εχουμε μια τοπική κοινωνία και ενα μέρος συμπολιτών μας που εκφράζεται δια μέσω ατόμων των δυο μέτρων και σταθμών. (Καλώς η κακώς αύριο η μεθαύριο εγω δεν θα υφίσταμε όμως η δεδομένη ακαταλληλότητα και τα δυο μέτρα και σταθμά όπως και η αδικία θα υφίσταντε και θα διευρύνονται φυσικά εις βάρος του συνόλου που δεν εχει την δυνατότητα υγιούς αντίληψης)
*Προσωπικά ενοχλούμε αφάνταστα να βρίσκομε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου διότι το μόνο που διαπιστώνω είναι τα δυο μέτρα και σταθμά ακούγοντας οτι ολα γίνονται για το όφελος του δημότη άρα και το δικό μου.(Κάποιοι συμπολίτες μας αιρετοί υποκρίνονται πέραν του δέοντος όταν είναι γνωστό οτι απο πλευράς του δημότη υπήρχε η συνέπεια επι δεκαετίες, και το μόνο που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει είναι μόνο η Υ Π Ο Κ Ρ Ι ΣΙ Α των Α Ι Ρ Ε Τ Ω Ν.)

(Τονίζω οτι για ολα όσα έχουν συμβεί σε τοπικό επίπεδο εις βάρος εμού την ευθύνη αυτούσια φέρουν οι αιρετοί, και η ακαταλληλότητα τους να είναι συνεπείς έναντι του δημότη και αυτών που ορκίστηκαν δημόσια σε αυτή την πόλη) Ακόμα και σήμερα υπάρχει μόνο η υποκρισία των ΑΙΡΕΤΩΝ και σχεδόν του συνόλου των κατοίκων που πραγματικά δεν πληρούν ούτε το ελάχιστο των κριτηρίων του δημότη πολίτη.
Μια πολιτεία που σέβεται τον πολίτη δημιουργεί τις κατάλληλες δομές και δίνει αποδείξεις με ουσιαστική παρέμβαση του συνόλου ανεξάρτητα απο πεποιθήσεις και ιδεολογίες. (Στη ΓΛΥΦΑΔΑ συνεχίζεται το ΘΕΑΤΡΟ) Όταν υπάρχει συνέχιση του θεάτρου και η διαπίστωση πως αντιλαμβάνονται και λειτουργούν οι δημότες και οι αιρετοί, σημειώνω οτι προσωπικά είμαι πέραν του δέοντος πολιτισμένος που εμμένω και συνεχίζω να περνάω δημόσια κάποια πράγματα όταν οι υπόλοιποι Υ Π Ο Κ Ρ Ι Ν Ο Ν Τ Α Ι.


(Μάλλον δεν αξίζετε τον προσωπικό κόπο απο κάποιον ο οποίος δεν εχει λάβει ούτε μια δεκάρα απο το σύνολο των δημοτών αυτής της πόλης)


*Σε αυτή την διοίκηση που φρόντισε εκ εκ προοιμίου να υπονομεύσει τον δημότη πρίν εκλεγεί και αναλάβει καθήκοντα αξίζει να καταθέσεις μια ολοκληρωμένη πρόταση και μια περίληψη τι εγκλήματα τελούν εις βάρος του δημότη πολίτη τα κόμματα που ανήκουν οι εν λόγω κυρίες και κύριοι;
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ......όμως ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν δεν έχουν την δυνατότητα αντίληψης. (Άλλωστε ολα γίνονται απο δαύτους για το κοινό συμφέρον ενω προσωπικά εγω εχω βλάψει το σύνολο και το γενικό συμφέρον) Για όλα τα αρνητικά του παρόντος μόνο εγω φέρω την ΕΥΘΥΝΗ και σαφώς υποβαθμίζω και το επίπεδο που θέλουν οι άλλοι (υποκριτές) ώστε να διατυμπανίζουν την καταλληλότητα τους και το ενδιαφέρων τους πρός τους δημότες και τα τοπικά ζητήματα. ΕΥΓΕ και συγχαρητήρια για το Ε Π Ι Π Ε Δ Ο, γιατί ακόμα και η υποκρισία ως καθολικό φαινόμενο όλων στη ΓΛΥΦΑΔΑ είναι δημιουργία και πρέπει να υπάρξει επιβράβευση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">