ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ορθά κοφτά δεν εχει έρθει η ώρα να υπουργοποιηθείς;

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ, 9 Αυγούστου 2012

Ένας μεγάλος και ιστορικός κύκλος στη χώρα μας έκλεισε.
Σε αυτή την περίοδο επικράτησαν νοοτροπίες που πλήγωσαν τον κόσμο.

Αναφέρομαι στο λαϊκισμό, τον κομματικό φανατισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη στρεβλή λειτουργία της δικαιοσύνης, ιδίως απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα, την αναξιοκρατία, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Aυτά δήλωσε πρίν απο λίγο καιρό ο βουλευτής της ΝΔ στη Β.Αθήνας, και εγώ προσωπικά ως ο πλεόν αντικειμενικός παρατηρητής της πολιτικής ζωής στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στη Ν.Ανατολική Αττική, έχω να επισημάνω ότι στην Ν.Α.Αττική δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός.

Αυτό σημαίνει σε απλή πολιτική γλώσσα, ότι το σύνολο των κατοίκων των ευρύτερων περιοχών δεν έχει ούτε ένα πολιτικό εκφραστή σε καίρια πολιτική στρατηγική θέση.

Λόγω των βασικών δεδομένων ευτελισμένου επιπέδου και κιτρινισμού που ισχύει σε τοπικό επίπεδο (μιας και έτσι εχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα σε ενα μεγάλο τμήμα τοπικού χαρακτήρα, και δεν μπορούμε να απεμπλακούμε όσο τελούν εν ισχύ αυτές οι καταστάσεις) δεν έχουμε από πλευράς τύπου και τοπικών Μ.Μ.Ε προτάσεις, και επισημάνσεις, ιδιαίτερου πολιτικού χαρακτήρα.

Κάνω μια πολιτική επισήμανση, γνωρίζοντας ότι βάση των ελαχίστων προσωπικών δυνατοτήτων, δεν θα τύχει διευρυμένης απήχησης, ούτε αναπαραγωγής. (Αυτά είναι τα παράδοξα του λεγώμενου πλαισίου ενημέρωσης) ενημέρωσης η οποία επί των ημερών μας, και ειδικά σε τοπικό επίπεδο, εχει γίνει κτήμα και ιδιοκτησία συγκεκριμένων που ''πλασάρουν'' αποκλειστικότητες, και την προσωπικοτητά τους, χωρίς ούτε μια αναδημοσίευση απο απόψεις, σχόλια, η καίριες πολιτικές επισημάνσεις.(Αν αυτό ονομάζεται πλουραλισμός, και πολυφωνία, η ενημέρωση προδιαγραφών, μπορεί να το κρίνει ο κάθε δημότης πολίτης)

Το συγκεκριμένο ζήτημα υπουργοποίησης βουλευτών από τη Ν.Α.Αττική που θέτω σε αυτή τη βάση, προσωπικά δεν το έχω συναντήσει σε καμία μορφή Μ.Μ.Ε ακόμα και ως επισήμανση.
(Εννοώ ότι οι κύριοι της ενημέρωσης των μέσων εθνικής εμβέλειας, αποδέχονται τις επιλογές του ενός ασυζητητί, κάτι ανάλογο όσων ισχύουν και στη τοπική μας κοινωνία, ενώ δεν χαρακτηρίζεται πολιτικά και δημοκρατικά ''ορθόδοξο'' και σωστό)

Η πραγματικά θα αλλάξουν όσα ενοχλούν το σύνολο, η θα αναπαράγονται, και τουλάχιστον βάση όσων διαπιστώνουν συνολικά, τουλάχιστον στη Γλυφάδα, οι πολίτες, ουδέν έχει αλλάξει. (Έχουμε ακόμα έμμισθους και φανατικά πολέμιους των άλλων, υπερασπιζόμενοι αποκλειστικά μόνο μια πλευρά η άτομο.)

Αν πραγματικά ένας μεγάλος και ιστορικός κύκλος στη χώρα μας έκλεισε, πρέπει να έχουμε αλλαγές σε επίπεδο νοοτροπιών, άρα χωρίς πιστή αναπαραγωγή πρακτικών του παρελθόντος, και σαφώς ελλειμματικών μορφών δημοκρατίας, αρχικά σε πολιτικό επίπεδο ( Ενός ανδρός αρχή ) και στη συνέχεια διευρυμένα σε όλους τους τομείς.

Θεωρώ ότι η ευρύτερη περιοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, χρειάζεται υπουργοποιημένα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν θα αναπαράγουν πιστά τα λάθη του παρελθόντος, και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

To μήνυμα περνάει δημόσια και με αποδέκτες υγιώς σκεπτόμενους πολιτικά εγκεφάλους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ορθά κοφτά δεν εχει έρθει η ώρα να υπουργοποιηθείς; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">