ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει fast track ξεπούλημα του δημοσίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΕΜΠΤΗ, 30 Αυγούστου 2012.

Η κυβέρνηση βιάζεται να τελειώνει με τα άτυπα συμβόλαια που έχει συνάψει με τους ισχυρούς αυτής της χώρας. Δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που πρέπει να γίνε μέσα σε 6 μήνες γιατί μετά δεν θα έχει τη δύναμη να ολοκληρώσει τις υποσχέσεις της προς τους ισχυρούς.

Ένα από τα μεγάλα «συμβόλαια» είναι η συγχώνευση των Ελληνικών Τραπεζών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Πειραιώς έκανε το «μπάμ», συγχωνεύοντας το υγιές κομμάτι της Εθνικής και έφθασε στο 20% το μερίδιο της στην αγορά. Αυτές τις μέρες θα πάρει και τη Γενική Τράπεζα.
Η πολύφερνη νύφη του τραπεζικού παιχνιδιού είναι η Εμπορική Τράπεζα που οι Γάλλοι την πωλούν έναντι ενός ευρώ αλλά όποιος την πάρει θα πρέπει να δώσει το 10% της νέας τράπεζας στους Γάλλους.
Υποψήφιοι μνηστήρες είναι τρείς: Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.
Μέχρι προχθές οι Γάλλοι έκλειναν να δώσουν τη «νύφη» στην Alpha Bank γιατί ήθελαν να κάνουν άνοιγμα προς το Κατάρ που μετέχει ήδη στην Alpha Bank. Τις δύο τελευταίες μέρες συζητούν να δώσουν τη νύφη στην Εθνική γιατί είναι μεγαλύτερη τράπεζα. Η απόφαση των Γάλλων θα ληφθεί μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου.
Η Eurobank αν χάσει την Εμπορική στοχεύει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αφού ήδη διαθέτει το 6% του ΤΤ. Υποψήφια αγοράστρια όμως, του ΤΤ, είναι και η Alpha Bank.
Όποια τράπεζα μείνει έξω από τον χορό των συγχωνεύσεων θα έχει μεγάλο πρόβλημα και ο αγώνας είναι πολύ σκληρός, με μεγάλο παρασκήνιο και οι τραπεζίτες μετράνε τα πολιτικά ερείσματα που διαθέτουν.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει fast track ξεπούλημα του δημοσίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">