ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της αθλητικής δραστηριότητας παιδιών με αναπηρία

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΡΙΤΗ,25 Σεπτέμβρη 2012.


   Αθήνα, 24-9-2012
Δελτίο Τύπου
Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της αθλητικής δραστηριότητας παιδιών με αναπηρία
Για την απόφαση που έλαβε η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. ,  η οποία ουσιαστικά εξωθεί τους αθλητές που μετέχουν σε συλλόγους προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων να σταματήσουν τη μοναδική τους αθλητική διέξοδο, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής Β΄Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

            Ο  κ. Βαρβιτσιώτης στην ερώτησή του στηλιτεύει το γεγονός ότι, παρόλο που δεν πέρασαν πολλές ημέρες που έσβησαν τα φώτα των Παραολυμπιακών Αγώνων με τις επιτυχίες των αθλητών μας , η ελληνική πραγματικότητα έκανε και πάλι το θαύμα της. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι μέχρι και σήμερα διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων οργανώνουν και εκπονούν από το 2002 προγράμματα κολύμβησης για 140 περίπου άτομα με αναπηρία (τα περισσότερα παιδιά) στην πισίνα καταδύσεων του Ο.Α.Κ.Α. από τις 10.00 έως τις 19.00. «Πρόσφατα όμως», αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α., επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, ενημέρωσε τα σωματεία ότι για την περίοδο 2012 – 2013 το ωράριο αθλήσεως των παιδιών θα περιοριστεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες και θα εξεταστεί η δυνατότητα παραχωρήσεως κάποιας διαδρομής μετά τις 20.00.»   Το ωράριο αυτό, όπως τονίζει  ο κος Βαρβιτσιώτης, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα παιδιά, αφού τις πρωινές ώρες αυτά απασχολούνται στα ειδικά σχολεία τους, μετά δε τις 20.00 θα πρέπει να αναπαύονται.

Απευθυνόμενος προς το Υπουργό ερωτά  για το εάν προτίθεται να παρέμβει, « προκειμένου» , όπως σημειώνει, «να αποτραπεί η δυσμενής κατάσταση, που δημιουργείται σε βάρος των ανάπηρων παιδιών από την προαναφερόμενη απόφαση της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ερώτηση στη Βουλή για την παρεμπόδιση της αθλητικής δραστηριότητας παιδιών με αναπηρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">