ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΕΜΠΤΗ,13 Σεπτέμβρη 2012.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4/9/12, ο κ. Δήμαρχος, στα πλαίσια της «καθιερωμένης» πλέον μανιώδους και συχνά προκλητικής επιθετικότητάς του ενάντια στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και ιδιαίτερα την Πρόεδρό τους κ. Αθηνά Λυγνού, ισχυρίστηκε συκοφαντικά ότι η δημοτική μας κίνηση, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα κατεδαφίσει τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα, τώρα έχει κάνει φίλους της τους ιδιοκτήτες τους για να τον πολεμήσει στο θέμα του παράνομου νεκροταφείου. 

Δεν πέρασαν δύο ημέρες και τη σκυτάλη πήρε (οποία σύμπτωσις!) η ηλεκτρονική εφημερίδα που τον στηρίζει και της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει μόνιμες «υποχρεώσεις» στη δικαιοσύνη. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Μυστικές συναντήσεις με τους καταπατητές», που αναρτήθηκε στις 6/9/12, ισχυρίζεται, επίσης συκοφαντικά, πως τάχα από πληροφορίες του, η κ. Αθηνά Λυγνού «προέτρεψε τους καταπατητές να δημιουργήσουν επεισόδια» κατά τον εσπερινό της ίδιας μέρας στο εκκλησάκι του παράνομου νεκροταφείου «σε βάρος του Μητροπολίτη και των ιερέων» και για να το κάνουν «τους υποσχέθηκε και τους έταξε διευκολύνσεις», «να τους κάνει δρόμο», «να τους δώσει ρεύμα» και να «είναι δίπλα τους σε ότι την χρειάζονται» και ως επωδός του δημοσιεύματος, πάλι τα περί κατεδαφίσεων.

Φυσικά όλα αυτά είναι ανάξια διάψευσης, τα διέψευσαν άλλωστε οι κάτοικοι δημοσίως, αλλα και η ίδια η πραγματικότητα, αφού κανένα επεισόδιο δεν έγινε στον εσπερινό. Είναι όμως άξια να δείξουν για άλλη μια φορά την ποιότητα, το ήθος και τον τρόπο που πολιτεύονται οι εμπνευστές τους, με τα «βρώμικα παιχνίδια» τους, σε αντίθεση με την πολιτική αρχών, με γνώμονα το καλό της πόλης, που ασκούν οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Προφανώς τους «χαλάει τα σχέδια» και τους ενοχλεί η κριτική των Δημοτικών μας Σύμβουλων, στις πράξεις και τις τακτικές του κ. Δημάρχου, προκειμένου να υπάρχει χρηστή διοίκηση στο Δήμο και να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον. 

Στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα, από το 2006 ακόμα, ξεκαθαρίσαμε κατηγορηματικά ότι θέλουμε την πόλη μας με όρια και το βουνό μας δάσος. Είπαμε την αλήθεια στους κατοίκους των εκτός σχεδίου, ότι με το υπάρχον θεσμικό καθεστώς δεν είναι δυνατή η ένταξή τους στο σχέδιο πόλης, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Για αυτές τις θέσεις μας προπηλακιστήκαν οι Σύμβουλοί μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητήθηκε το θέμα. Ταυτόχρονα προτείναμε λύση στο υπαρκτό μεγάλο και ανθρώπινο πρόβλημα της κατοικίας των νόμιμων ιδιοκτητών, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας, είτε με αναδασμό είτε με αποζημίωσή τους. Υποβάλλαμε μάλιστα και μελέτη ενόψει της τροποποίησης του προεδρικού Διατάγματος περί ζωνών προστασίας του Υμηττού, που οι επικριτές μας καταψήφισαν.
Ποια ήταν η στάση του κ. Δημάρχου και των υποστηρικτών του όλα αυτά τα χρόνια; Ενώ γνώριζαν ότι δεν μπορεί να γίνει, έκρυψαν την αλήθεια από τους εκτός σχεδίου κατοίκους, τους υποσχέθηκαν ένταξη στο σχέδιο πόλης και αφού τους πήραν την ψήφο, τώρα, όσοι έχουν άλλη άποψη για το παράνομο νεκροταφείο, έπαψαν να είναι άνθρωποι, τους τρομοκρατούν και τους εκδικούνται. Τους στερούν το νερό, εφευρίσκουν τρόπους να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και από νόμιμους μικροϊδιοκτήτες τότε, τους λένε τώρα καταπατητές. Απ’ ότι φαίνεται δεν τους νοιάζει αν έχουν οικογένειες και παιδιά, τους ενδιαφέρει μόνο να τους «κρατούν υποταγμένους» με απειλές και το φόβο ότι θα χάσουν τα σπίτια τους, για να στηρίζουν, θέλουν δεν θέλουν, τις επιλογές τους.

Ταυτόχρονα, με τον μανδύα της «Επιτροπής Ίδρυσης του νέου Κοιμητηρίου», όπως αυτοονομάζονται, πότε διαδίδουν ότι κέρδισαν ή κερδίζουν σύντομα και νομικά την υπόθεση και πότε τα βάζουν με την πολιτεία που δεν νομιμοποιεί την αυθαίρετη πράξη τους. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, επαναλαμβάνουν τον ψευδέστατο ισχυρισμό τους ότι ο χώρος που καταπάτησαν έχει εγκριθεί από τον ΟΡΣΑ, όταν είναι γνωστό ότι η πρότασή του έχει απορριφθεί, ως μη νόμιμη, από το ΣτΕ με την 67/98 απόφασή του και όταν η τροπολογία που προσπάθησαν αν περάσουν από τη Βουλή πριν λίγους μήνες, επίσης απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους. Την ίδια στιγμή αδιαφορούν για την ενδιάμεση λύση που δόθηκε με τη παραχώρηση τουλάχιστον 2 στρεμ. στο νεκροταφείο Αργυρούπολης και δεν κάνουν καμία ενέργεια πίεσης, όπως προτείναμε, για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος, έχοντας «επιβάλλει» ατέλειωτους μονολόγους, κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας και με τη συνδρομή της μονίμως αυθαιρετούσας και προκλητικής Προέδρου του σώματος, επιδόθηκε, ανάμεσα στα άλλα, με περισσή υποκρισία και σε ένα λογύδριο για το κακό κράτος. Σωστά είπε ότι ο υπερσυγκεντρωτισμός και οι ακολουθούμενες διαδικασίες απογοητεύουν όσους ασχολούνται με τα κοινά γιατί στην ουσία ακυρώνεται ο ρόλος τους, ότι η απίστευτη γραφειοκρατία οδηγεί στην αναποτελεσματικότητα, ότι ο τόπος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης κ.α. Ξέχασε όμως να δει και τον εαυτό του μέσα σ’ αυτά και τις μεγάλες ευθύνες του ως στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Επι 18 χρόνια διορισμένος από το κόμμα του σε διάφορους κρατικούς φορείς, με τελευταίο σταθμό τη θητεία του ως Δ/νων Σύμβουλος στην ΕΘΕΛ, συνέβαλε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να φτάσει η χώρα στην κατάσταση που περιέγραψε. Αλλά και τώρα που είναι Δήμαρχος, μάλλον ως άλλοθι χρησιμοποιεί «το κράτος που βάζει εμπόδια», για να δικαιολογήσει τις επιλογές του και την συμβολή του στο να καταλυθεί και το όποιο θετικό θεσμικό πλαίσιο υπάρχει.

Γίνεται σύγχρονο, λειτουργικό και αποδοτικό κράτος με γιουρούσια, καταπατήσεις και αυθαιρεσίες; Συμβάλλει κανείς στο ξεπέρασμα της κρίσης με ανεκτέλεστους προϋπολογισμούς, υπερτιμημένες αγορές, κατατμήσεις έργων, απ’ ευθείας αναθέσεις με αδιαφανείς ή φωτογραφικές διαδικασίες και γενικά με πράξεις εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος; Ενισχύεται η συμμετοχή και η δημοκρατική λειτουργία με αυταρχικές συμπεριφορές, διαγραφές χωρίς συλλογικές αποφάσεις, υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και του διαλόγου σ’ αυτό, καθώς και την απαξίωση της αντιπολίτευσης και των προτάσεών της; Γίνεται αναβάθμιση του Δήμου με αντικατάσταση του ρόλου του από οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες;

Ο κ. Δήμαρχος, θέλοντας προφανώς να μειώσει και να προσβάλλει προσωπικά την κ. Αθηνά Λυγνού, γιατί του γίνεται εμπόδιο στην επίτευξη των σκοπών του, της «πέταξε» ωρυόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο «Είναι πολύ κακό να μπει μεγάλη ιδέα σε μικρό μυαλό». Πράγματι, η κ. Αθηνά Λυγνού έχει όχι μία αλλά πολλές μεγάλες ιδέες στο μυαλό της για το καλό του Δήμου και της πόλης μας και επειδή δεν «το παίζει ξερόλας» και δεν θεωρεί τον εαυτό της «μοναδικό», προσπαθεί να ενώνει επιτυχώς πολλά «υγιή μυαλά», ώστε να γίνουν πράξη οι μεγάλες αυτές ιδέες. Επομένως, έτσι τα «πράγματα διορθώνονται», το κακό ακυρώνεται και κυριαρχεί το καλό.

Τι γίνεται όμως «όταν μπει μεγάλη ιδέα σε κακό μυαλό»; Τότε σίγουρα η κατάσταση, όχι μόνο δεν διορθώνεται, αλλά γίνεται χειρότερη και επικίνδυνη!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ…… 


Υ.Γ του ΓΛΥΦΑΔΑ web: Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ανεξάρτητες φωνές στη Γλυφάδα, και άνθρωποι που δεν εξυπηρετούν ούτε υπηρετούν συγκεκριμένες παρατάξεις και συμβούλους, ούτε είναι έμμισθοι κανενός, ούτε ποτέ ζήτησαν ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, και μπορούν να ΚΡΙΝΟΥΝ τις συνολικές ενέργειες όσων επιθυμούν εμπλοκή με τα κοινά ενω είναι των δυο μέτρων και σταθμών.

Οι δημότες κρίνουν τις επιλογές των παρατάξεων, και θα τα πούμε προεκλογικά με όσους παίζουν ΒΡΩΜΙΚΑ στη Γλυφάδα και θέλουν τα δικά τους ελενχώμενα μέσα και έμμισθους κονδυλοφόρους, η είναι αποδεδειγμένα των δυο μέτρων και σταθμών.

Προεκλογικά...................

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">