ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι Ιταλοί μεταναστεύουν στη Γερμανία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

ΚΟΣΜΟΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ,5 Σεπτέμβρη 2012.

Όλα και περισσότεροι Ιταλοί μεταναστεύουν προς στη Γερμανία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα τους. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η αύξηση της ζήτησης για μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας.

Τεράστιες ουρές σχηματίζουν επίδοξοι σπουδαστές έξω από φροντιστήριο γερμανικής γλώσσας στη Βαλένθια της Ισπανίας. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Il Corriere Della Sera, στη Γερμανία δεν μεταναστεύουν μόνο τα καλύτερα «μυαλά» της Ιταλίας, αλλά και όσοι νέοι Ιταλοί εντάσσονται σε αυτό που συνοπτικά αποκαλείται, γενιά του 35% ( από το ποσοστό ανεργίας στους νέους).

Η αύξηση του Ιταλικού μεταναστευτικού ρεύματος προς στη Γερμανία το διάστημα από το 2009 έως το 2011 είναι σαφής. Στη διάρκεια αυτής της διετίας ο αριθμός των Ιταλών εργαζομένων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 6,3%. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν ίσο με το ποσοστό των Ελλήνων στη Γερμανία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 6,4%. Μόνο που οι Έλληνες όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, προέρχονται από μία χώρα όπου η επίσημη ανεργία ανέρχεται σε ποσοστό 23% ενώ στην Ιταλία είναι μόνον 10%.

Το 2010, το ποσοστό των Ιταλών και των Ισπανών μεταναστών στη Γερμανία είχε αυξηθεί μόνον κατά 1, 7%. Το 2011, αυτή η τάση ενισχύθηκε καθώς το ποσοστό ανήλθε στο 4,47% για τους Ιταλούς, και σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα για τους Ισπανούς τους Έλληνες και τους Πορτογάλους.

Τώρα όσων αφορά την πόλη μας υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι εχουν οδηγηθεί σε άλλες χώρες ώστε να διαβιώσουν.

Η δημοτική αρχή και ειδικά ο δήμαρχος γνωρίζει τις εκατοντάδες περιπτώσεις συμπολιτών μας που τον επισκέπτονται ώστε να ζητήσουν εργασία έστω και λίγων μηνών. (Βέβαια ο ίδιος άνθρωπος προσπαθεί να πείσει αρχικά το ατομό του οτι δεν γνωρίζει τι υφίστατε σε σειρά άλλων συμπολιτών μας που είχαν προηγηθεί όλων αυτών που τον επισκέπτονται)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι Ιταλοί μεταναστεύουν στη Γερμανία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">