ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mίκης Θεοδωράκης:"Ανθελληνική προπαγάνδα τα τουρκικά σήριαλ"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,7 Σεπτέμβρη 2012.

"Ανθελληνική προπαγάνδα" καταγγέλλει η Σπίδα του Μίκη Θεοδωράκη, εκδίδοντας ανακοίνωση εναντίον της προβολής τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά κανάλια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μπορεί να μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το προσέξουμε όμως σίγουρα θα βρεθούμε εκτός του τόπου μας και της γλώσσας μας μια μέρα που δεν είναι μακρινή...

Χθες το απόγευμα, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πρόβαλε το ένα πίσω από το άλλο δύο τούρκικες σειρές, μια ιστορικού και μία ερωτικού περιεχομένου έτσι για ποικιλία.

Η προκλητική αυτή στάση των καναλιών που προβάλλουν ανενδοίαστα ό,τι πιο ευτελές τους σερβίρει η τούρκικη προπαγάνδα, μοιάζει να προβληματίζει ελάχιστους.

Στο βωμό του κέρδους –δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε άλλους λόγους- τα ελληνικά κανάλια αγοράζουν ό,τι τους σερβίρει η τούρκικη τηλεοπτική αγορά η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της. Σε μια Ελλάδα, αδύναμη να αντιδράσει, υπνωτισμένη λες από τα επανωτά χτυπήματα και μέσα στο στρόβιλο των τελευταίων μέτρων που δίνουν τη χαριστική βολή, η γείτων χώρα με γνωστή υψηλών προδιαγραφών προπαγάνδα βρήκε τη χρυσή ευκαιρία. Κύριοι των καναλιών, γιατί πέσατε στην παγίδα της ανθελληνικής προπαγάνδας;

Όλα αυτά που μας σερβίρουν -πέρα από το ...ιστορικό έκτρωμα- ουδόλως αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τουρκικού λαού και της καθημερινότητας που βιώνει, παγιδευμένος ανάμεσα στη φτώχια και το μουσουλμανικό φανατισμό. Πρόκειται για την εικόνα μιας «άλλης» φανταστικής χώρας, αυτής που θέλουν δείξουν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Ας είμαστε σε εγρήγορση, ο εχθρός είναι προ των πυλών αν δεν μπήκε ήδη μέσα.

Υ.Γ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Συμφωνώ απόλυτα με τον Μίκη. Άλλωστε πρό της υπάρξεως Τουρκικών σήριαλ είχα ασχοληθεί πρίν απο 10 και πλεόν χρόνια με το φαινόμενο ως άνθρωπος που βλέπει μπροστά με χρονικό ορίζοντα δεκαετιών. ( Συγκεκριμένα είχα προβλέψει το παρόν και είχα μεταδώσει ραδιοφωνικά πρό των επανελλημένων κατασχέσεων, οτι οι καναλάρχες θα φτάσουν στο σημείο να μετάδίδουν τουρκική προπαγάνδα αλλοιώνοντας τον Ελληνικό λαό, όπως και έγινε. Βέβαια είχα προβλέψει και τις κατασχέσεις, όπως και χιλιάδες άλλα συμβάντα μετέπειτα, και με πρόσφατο την εκλογή Κόκκορη στη Γλυφάδα, όταν θεωρούσαν δεδομένη την νίκη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.)

<< Ο τοπικός Ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να ανακαλύψει οτι ήμουν ο καθοριστικός παράγων νίκης του κ.Κόκκορη με 30 ψήφους διαφορά. Άλλωστε θα τον βοηθήσω αφήνοντας συγκεκριμένα στοιχεία πειστήρια, και αυτο είναι το βασικό που ισχυρίζονται οι περισσότεροι όταν ζητούν εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια, και χάρες, πλήν εμού. Ποτέ δεν μπόρεσα να λειτουργήσω όπως λειτουργεί σχεδόν το σύνολο, διότι θεωρώ οτι υποχρέωση του εκλεγμένου είναι η εκπροσώπηση του συνόλου απο δημόσια θέση, άσχετα ποιοι τον επέλεξαν, ποιοι τον στήριξαν, ποιοι τον ψήφισαν, και ποιοι είναι οι δίκοί του άνθρωποι >>

Σε μια χώρα που εχει Ιστορία και ιστορική διαδρομή, τα χρήματα των Ελλήνων έπρεπε να δίνονται ώστε να υπάρχουν παραγωγές Ιστορικού, ακόμα και ερωτικού περιεχομένου, όμως με Ελληνική σφραγίδα. (Δεν υπάρχει έστω και το ελάχιστο της υγιούς αντίληψης απο τους εμπλεκόμενους των μέσων;) Eίναι δυνατόν να έχουμε σήμερα εκατοντάδες ΕΛΛΗΝΕΣ σκηνοθέτες εκτοπισμένους, χιλιάδες ηθοποιούς και με παρεμφερή δραστηριότητα στη πείνα, και να δίνονται τα χρήματα των Ελλήνων τηλεθεατών σε τρίτες χώρες; Μέχρι του σημείου των πολυεθνικών (Με το 70% αμερικανικών και αγγλόφωνων σειρών) είπαμε οτι υπάρχει αδυναμία διαχείρησης η αντίθεσης απο την πλευρά πολιτευομένων και ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε που θέλουν διαφημίσεις. Οι διαφημιστές σήμερα επιβάλουν την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;

Επρεπε να υπάρχει καθολική αντίδραση του λαού.

(Προφανώς είτε υπάρχει αποβλάκωση, είτε εχει καταστραφεί τελείως η αντίληψη του λαού μας. Κάποιοι που σεβόμαστε μας είχαν μάθει οτι στα δύσκολα οι ΕΛΛΗΝΕΣ ενώνονται, και η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Γιατί την ''πεθαίνεται'' σήμερα ΣΚΟΠΙΜΑ την ΕΛΛΑΔΑ;)

Είναι τραγικό να διαπιστώνεις οτι το Hollywood ασχολείται με τους 300, με τον Αλέξανδρο, 
με την Μινωική εποχή, και εν γένει με την Ελληνική Ιστορία και πολιτισμό, και ενω υπάρχουν χιλιάδες
θέματα χιλιετιών ώστε να υπάρξει Ελληνικό ενδιαφέρων και παραγωγές, ολοι Επενδύουν
 σε Τρίτες Χώρες και Προπαγάνδα που καταλήγει εις βάρος και κατά των Ελλήνων,
και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ τους.

Γίνεται εκπολιτισμός με τελικό παραγώμενο χώρας που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις
ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση; (Με όσα αρνητικά και να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση )

(Εξικοίωση των νεοελλήνων ώστε μακροπρόθεσμα να έχουν πολλά απο 
τα ''κουσούρια'' των Τούρκων, συν όλων των άλλων.)

Γνωρίζω πολυ καλά τι σημαίνει Καθολική διάλυση ενός Έθνους.
(Άλλωστε ήμουν ο πρώτος και ο μοναδικός σε ανύποπτο χρονικό διάστημα
που τους αποκάλεσα ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, χαρακτηρισμός βαρύτατος ακόμα και σήμερα
για όσα επέτρεψαν και επιτρέπουν ώστε να υπάρχει Εθνικό πλήγμα ενός Έθνους και του λαού.
Κάποιοι όφειλαν να ισχύει το Παν Μέτρον Άριστον τουλάχιστον σε Εθνικό επίπεδο, με τα εθνικής
εμβέλειας Μ.Μ.Ε που παρακολουθούν οι περισσότεροι πολίτες.)

<< 
Όσο για την δεδομένη κατάσταση της *Οικονομίας, και την θέση που θα οδηγηθεί η Ελλάδα και ο πλανήτης ήμουν κατατοπιστικότατος πρίν απο 12 χρόνια, άλλωστε είναι ο βασικός λόγος που οι συμπολίτες μου με επιβράβευσαν με αποκλεισμό απο τα κοινά του Δήμου Γλυφάδας.


*(Βέβαια με μια εξαίρεση της Κινας που είχα κάνει, θεωρώντας οτι θα εχει σημαντική ανάπτυξη) 

(Εκείνη τη περίοδο υπήρχαν πάρα πολλοί συμπολίτες μου που είχαν παρασυρθεί απο τα φαινομενικά που τους παρουσίαζαν και πρόσκαιρα βίωναν, και αγνοούσαν την πραγματικότητα που έρχεται. Είχαν φτάσει σε σημείο να λένε βλακωδώς εαν πιστεύω αυτά που λέω δημόσια, να ειρωνεύονται, να ομιλούν για αμπελοΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (Στη γεννέτηρα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ οι αφιλοσόφητοι)  και πολλά ακόμα...όμως σήμερα ΟΛΟΙ το έχουν Β Ο Υ Λ Ω Μ Ε Ν Ο. Σαφώς τα πίστευα ΟΛΑ, και σαφώς γνώριζα και γνωρίζω καλύτερα απο το σύνολο τι έλεγα.
ΟΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ, εσείς διαμορφώνεται το παρόν και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, όπως και οι υπόλοιποι φαινομενικά παρασυρόμενοι νεοέλληνες .>>

«Ο δη Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον αν είη μάλιστα» 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Σας παραπέμπω και σε πρόσφατο δημοσίευμα ΕΔΩ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mίκης Θεοδωράκης:"Ανθελληνική προπαγάνδα τα τουρκικά σήριαλ" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">