ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωσις του Μητροπολίτου Γλυφάδας

ΤΡΙΤΗ,27 Νοεμβρίου 2012.

Με έκπληξη και πικρία διαβάσαμε το ρεπορτάζ της Εφημερίδας «Δημοκρατία» της 18ης Νοεμβρίου λ.ε., για δύο Μητροπολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής, που κατέχουν υψηλά ποσά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, και ελέγχονται από το Σ.Δ.Ο.Ε.                            


Ως Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου Αττικής δεν δεχόμαστε να θεωρούμαστε «ύποπτοι» και ως εκ τούτου παρακαλούμε να ερευνηθεί και να αποκαλύψουν η Εφημερίδα και οι αρμόδιοι φορείς περισσότερα στοιχεία, το συντομώτερο, για να μην μεταφέρεται η μομφή, σε όλους τους Μητροπολίτες, του Λεκανοπεδίου Αττικής.

     Η Εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες των Οικονομικών Αρχών της Χώρας και αντιλαμβανόμαστε, ότι για νομικούς λόγους δεν μπορεί να αναφέρει τα ονόματα. Οπως προκύπτει από την σχετική είδηση (εφόσον βέβαια είναι αληθινή), το προσεχές διάστημα, οι δύο αδελφοί Επίσκοποι θα κληθούν από το Σ.Δ.Ο.Ε. για να δώσουν εξηγήσεις και τους παρακαλούμε θερμά να μη κρύψουν τίποτε, ώστε να έλθουν στο φώς όλα, για να μην τραυματίζεται η Εκκλησία μας και εφ’ όσον είναι αθώοι να δικαιωθούν.

     Για τούτο παρακαλούμε επίσης τον πιστό λαό του Θεού, να μην χάνει την εμπιστοσύνη του στην Εκκλησία μας. Στις δύσκολες μέρες, για τον τόπο μας οι ελάχιστες εξαιρέσεις να μην αποτελέσουν αφορμή αναστολής αυτής της τιτάνιας προσπάθειας, λόγω σκανδαλισμού.  Ο λαός μας να ξέρει, ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ιερές Μητροπόλεις παράγουν σπουδαιότατο έργο και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Λαός, Κλήρος και Ιεραρχία πρέπει να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα, για να ξεπεράσουμε την πνευματική και οικονομική κρίση, με πίστη, με ελπίδα στον Θεό, υπομονή και προσευχή. Η Εκκλησία μας είναι η πηγή της σωτηρίας μας, η πηγή του Ζώντος Ύδατος, δια του Λόγου του Θεού και της Ιεράς Παραδόσεως μας.

     Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα. Σύντομα θα ξεκινήσει    «ο Έρανος της Αγάπης». Δεν είναι δυνατόν να βγούμε στο λαό μας, ζητώντας το υστέρημά του, αν δεν διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.


†  Ο   ΓΛΥΦΑΔΑΣ,

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,  ΒΟΥΛΑΣ,  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  ΚΑΙ  ΒΑΡΗΣ

 ΠΑΥΛΟΣ  ο  Α΄
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωσις του Μητροπολίτου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">