ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ερώτηση για οριοθέτηση νεκροταφείου και σταθμου μεταφορτωσης

ΤΡΙΤΗ,27 Νοεμβρίου 2012.

«Ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση στην οριοθέτηση νεκροταφείου και σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.»


Για την καθυστέρηση στην οριοθέτηση νεκροταφείου και σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρει ο κος Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με το Ν. 4062/12 χωροθετείται, για την εξυπηρέτηση των Δήμων που συνορεύουν με το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, νεκροταφείο και σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη έκταση, ανεξάρτητα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του επενδυτή. «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιλύονται δύο μείζονα και χρόνια κοινωνικά προβλήματα των Δήμων του παραλιακού μετώπου», υπογραμμίζει. «Η ίδρυση νεκροταφείου δίνει οριστική και νόμιμη λύση σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα που για πολλά έτη ταλαιπωρεί τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, λόγω του κορεσμού των υπαρχόντων. Η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σηματοδοτεί το τέλος της πολυδάπανης μεταφοράς των απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής, αποφορτίζει τους οδικούς άξονες από τα ογκώδη οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τους και εξασφαλίζει μεγάλο οικονομικό όφελος για τους δημότες», τονίζει συγκεκριμένα.


 Ο κος Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια της ερώτησής του, ζητά να πληροφορηθεί γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτησή τους. «Πότε προβλέπεται η υλοποίηση και η παραχώρησή τους στους όμορους δήμους;», καταλήγει χαρακτηριστικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ερώτηση για οριοθέτηση νεκροταφείου και σταθμου μεταφορτωσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">