ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΓΛΥΦΑΔΑ: Έδιωξαν τα φασιστοειδή από τη γειτονιά

ΣΑΒΒΑΤΟ,1 Δεκεμβρίου 2012.

Απο μια άλλη οπτική το περιστατικό με τους χρυσαυγίτες στα νότια.


Απομονώνουν τους φασίστες σε κάθε δρόμο, κάθε γειτονιά! Άλλο ένα δείγμα του πως πρέπει και μπορεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει του νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαμε το Σάββατο, αυτή τη φορά στο Ελληνικό, όταν μέλη της φασιστικής οργάνωσης έκαναν την εμφάνισή τους.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί καμιά σαρανταριά φασιστοειδή εμφανίστηκαν στον κεντρικό δρόμο των Σουρμένων (Ιασωνίδου) να κάνουν «περιοδεία» στην περιοχή κρατώντας ροπαλάκια. Από την εμφάνισή τους και μόνο άρχισε να μαζεύεται κόσμος, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αιρετοί της περιοχής, απαιτώντας να αποχωρήσουν άμεσα από τη γειτονιά. 
Όταν μάλιστα οι νεοναζί επεχείρησαν να ξηλώσουν πανό του Κόμματος (μόνο αυτό ανάμεσα σε άλλα αναρτημένα) που προπαγάνδιζε την εκδήλωση της επομένης για τα 94χρονα, οι αντιδράσεις οξύνθηκαν, οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και αποδοκιμασίες, τούς ώθησαν να φύγουν. Στην κυριολεξία τους «πήγαν καροτσάκι» ως τη Γλυφάδα, ενώ στην πορεία ο κόσμος που συγκεντρωνόταν ενάντια στους φασίστες όλο και πύκνωνε.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της αστυνομίας που όταν οι φασίστες εξωθήθηκαν ως τη Γλυφάδα έσπευσε με ΜΑΤ να τους προστατεύσει, έριξε μάλιστα και χημικά εναντίον όσων τους έδιωχναν από τη γειτονιά τους. Τους φυγάδευσε δε μέχρι την στάση του τραμ, να φύγουν για τα «γραφεία» τους (Ποσειδώνος και Αλίμου).

902.gr

Το κόμμα της βίας στη Γλυφάδα

Είναι Σάββατο πρωί, 24/11, και πηγαίνω τη βόλτα μου με την οικογένειά μου (έχω 2 παιδιά, 4 και 1 ετών) στη Γλυφάδα. Ο καιρός είναι καλός, οι καφετέριες γεμάτες, και τα εμπορικά μαγαζιά έχουν αυξημένη κίνηση. Πάρα πολλές οκογένειες με μωρά κάνουν τη βόλτα τους, όπως και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι. Είναι γενικά μια ωραία μέρα, με πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα και διάθεση από όλους.

Περίπου στις 13.30, ενώ συνεχίζουμε τη βόλτα μας στον κεντρικό εμπορικό δρόμο (Ι.Μεταξά), ακούμε φωνές & συνθήματα.

Καθώς περνάει η ώρα, αρχίζουν και ξεπροβάλλουν στο δρόμο αυτόν περίπου 20-30 άτομα της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα («έξω οι ξένοι απ’την Ελλάδα», «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», κλπ.).

Θα περίμενε κανείς οτι θα κάνουν την πορεία τους και θα φύγουν ήσυχα από το κέντρο της Γλυφάδας, όμως, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Ακριβώς πίσω τους έκαναν πορεία άλλα 20-30 άτομα που φώναζαν αντι-φασιστικά συνθήματα.

Μετά από κάθε σύνθημα της Χρυσής Αυγής ακολουθούσαν αντι-φασιστικά συνθήματα, τα οποία συνοδεύονταν από τραγούδια επαναστατικά (Μίκης Θεοδωράκης, Ξυλούρης, κλπ.) από κασετοφωνάκι και ντουντούκα που έπαιζε σε βανάκι που ακολουθούσε.

Το ‘παζλ’ ολοκλήρωσε η παρουσία ΜΑΤ (άλλα 20 περίπου άτομα), που είχαν μπει ανάμεσα στις 2 ομάδες για την περιφρούρηση της τάξης...

Ενώ θα περίμενε κανείς να συνεχιστούν οι πορείες και των δύο ομάδων μέχρι να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης, δυστυχώς, σταμάτησαν στο κεντρικότερο σημείο της Γλυφάδας και άρχισε να δημιουργείται ένταση.

Η ‘ντουντούκα’ της αντι-φασιστικής ομάδας κατηγορούσε τα ΜΑΤ οτι προστατεύουν την ομάδα της Χρυσής Αυγής και οτι δεν τους αφήνουν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Το κασετοφωνάκι έπαιζε το ιστορικό επαναστατικό τραγούδι ‘Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ’, και σιγά σιγά ο κόσμος άρχιζε να βγαίνει από τα μαγαζιά και τις καφετέριες να δει τι συμβαίνει.

Όσοι έκαναν βόλτα έχουν σταματήσει και κοιτάζουν αμήχανοι, και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα την αμηχανία τη διαδέχεται φόβος για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Τα παιδιά μας έχουν τρομάξει και μας ρωτούν τι γίνεται.
Και ξαφνικά, αρχίζουν μικρές αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ και τα ΜΑΤ ψεκάζουν.
Όπως καταλαβαίνεις, παίρνουμε αμέσως τα παιδιά και φεύγουμε έντρομοι, όπως και ο περισσότερος κόσμος.

Επαναλαμβάνω, στον κεντρικό δρόμο ήταν οικογένειες με μωρά & ηλικιωμένοι.
Τι να πρωτοπεί κανείς, και σε ποιον;
Για τους ανεγκέφαλους στα ΜΑΤ, που ψεκάσαν μπροστά από όλο αυτόν τον κόσμο;
Έριξαν χημικά σε νεογέννητα παιδιά, ηλικιωμένους και εγκύους;

Για την αστυνομία, που επιτρέπει να γίνονται πορείες σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, και μάλιστα, μέρα και ώρα αιχμής;

Για τους αντι-φασίστες, που θέλησαν να κάνουν ταυτόχρονα πορεία, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα και δημιουργώντας ένταση;
Χρειαζόμαστε ‘προστάτες’ και ‘πατέρες’, ή ‘δάσκαλους’ για να μας πουν τι είναι φασισμός και τι όχι;

Ο κόσμος έχει κοινή λογική και κρίνει, τουλάχιστον η πλειοψηφία του.
Αν τους είχαν αφήσει να κάνουν την πορεία τους ήρεμα, δε θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά.

Πέραν όλων των άλλων, λυπάμαι και τα μαγαζιά, που έχασαν αρκετούς πελάτες που είχαν τη διάθεση να ψωνίσουν ή να πιουν ένα καφέ και αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον.
Στις μέρες μας δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνουμε τζίρο.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας, που με τη σειρά της πυροδοτεί νέες κοινωνικές εντάσεις.
Είναι όλα ένας φαύλος κύκλος.
Ας επικρατήσει επιτέλους η κοινή λογική & η ηρεμία.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
Όλοι άνθρωποι είμαστε, που έχουμε την ίδια πατρίδα και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα.

Έλεος πια με τους παραλογισμούς και την καφρίλα.
Ο κόσμος βαρέθηκε.
Ευχαριστώ πολύ,

Y.Γ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: O κόσμος βαρέθηκε και σύμφωνα με αυτη τη ''βαρεμάρα'' εδρεώθηκαν ολα τα κακώς κείμενα και ο ωχαδερφισμός, όπως επίσης και το να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα ( Ελληνική Αποκλειστικότητα)

(Εαν τους αφήσεις ανενόχλητους να εδρεώσουν το σχεδιό τους... μετά δεν μπορείς να ελένξεις τίποτα. Και γνωρίζουν ολοι τι ίσχυσε στην ελλάδα του πελατειακού κράτους, που στην αρχή ήθελαν ελάχιστοι μέχρι να παγιωθεί και ολα να κινούνται σε αυτο το μήκος κύματος)


Επίσης ολοι γνώριζαν τι ισχύει σε πολλούς τομείς όμως υπήρχε αποκλειστικά η Ελληνική ''βαρεμάρα'' η οποία μετασχηματίστηκε σχεδόν σε καθολικό φαινόμενο το οποίο δεν ελένχει πλέον κανείς. (ΒΛΕΠΕ διαπλοκή Μ.Μ.Ε)


Όλα τα γνωρίζετε, όλα τα ξέρετε... και τίποτα δεν προστατέψατε οι περισσότεροι, οπότε σήμερα είναι επιτακτική αναγκαιότητα κάποιοι να διασφαλίζουν στον βαθμό του δυνατού οτι μπορούν, και προσωπικά τους επικροτώ.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com



Ο ρόλος των Eλληνικών ΜΜΕ στην διαφθορά και τη διαπλοκή

«Με μια πρώτη ματιά το Eλληνικό μιντιακό τοπίο είναι ζωντανό και πλουραλιστικό: 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες. 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί...συν χιλιάδων άλλων σε άλλο καθεστώς λειτουργίας.

Και όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων...

Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν έχει κέρδη. ‘Όλοι σχεδόν εργάζονται με ελλείμματα’, λέει η Ρόη Παναγιωτοπούλου, κοινωνιολόγος και
επικοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Και πως γίνεται αυτό; Γίνεται όταν οι ιδιοκτήτες εξαργυρώνουν τα κέρδη σε άλλη μορφή. Δηλαδή εάν με την εφημερίδα ή με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό αποκτά ο ιδιοκτήτης πολιτική επιρροή και πρόσβαση σε ρουσφέτια.

Πόσες ανεξάρτητες εφημερίδες και γενικά ΜΜΕ εκτός του ίντερνετ υπάρχουν; 

Η κ. Ρόη Παναγιωτοπούλου δηλώνει ‘εργάζομαι εδώ δεκαετίες και δεν είδα ακόμη κανένα τέτοιο ΜΜΕ’.» «Τα Ελληνικά μίντια έχασαν δυο φορές την αθωότητά τους.Μια φορά όταν άφησαν να τα διαφθείρουν τα κόμματα και το κράτος. Μετά ήρθε το 1989 και ο περίφημος νόμος που επέτρεψε στους ιδιωτικούς σταθμούς να έχουν και εφημερίδες. Επρόκειτο για μια μοιραία απόφαση, διότι έτσι δημιουργήθηκαν ανεξέλεγκτα μονοπώλια και κυρίως μονοπώλια, των οποίων τα συμφέροντα δεν είχαν ούτε έχουν κάποια σχέση με τον τύπο ή τα μίντια.

Οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στη φαρμακοβιομηχανία ή στη βιομηχανία πετρελαίου. Υπάρχουν δηλαδή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Το ότι αυτή η διαπλοκή είναι τόσο στενή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κριτικές φωνές έχει πολλές αιτίες.

Πρώτον η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
Πολλοί δημοσιογράφοι δεν θέλουν να βγάλουν τα άπλυτα κάποιου φίλου ή γνωστού. Πρόκειται όμως και για ένα συστημικό λάθος, ένα ηθελημένο λάθος. Διότι το κράτος μπορεί να αποκτήσει επιρροή σε πολλές κατευθύνσεις.

Γι’ αυτό και αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τους λογαριασμούς των σταθμών. Π.χ. πληρώνει τις ασφάλειες και τις εισφορές των εφημερίδων από τα φορολογικά έσοδα. Και επιπλέον: 20 χρόνια μετά την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα όλοι τους εργάζονται χωρίς καμία εξαίρεση με προσωρινές άδειες. Και αυτό είναι ηθελημένο, υποστηρίζει ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Χαραμάμπης.»

«’Οι έρευνες και η κριτική στη διαφθορά είναι ανεπιθύμητα και από τις δύο πλευρές’, λέει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου ‘γι’ αυτό τα Ελληνικά μίντια δεν απεκάλυψαν κανένα σκάνδαλο. Όλες οι αποκαλύψεις είναι συνήθως εισαγόμενες. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο της Siemens.’»

«Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες δημοσιογράφοι που εργάζονται στις μεγάλες εφημερίδες και τους σταθμούς, αλλά ταυτόχρονα έχουν και μια δεύτερη δουλειά σε τράπεζες, εταιρείες ή σε υπουργεία. Και ουδείς γνωρίζει ποιοί είναι, υπάρχουν λίστες, αλλά είναι απόρρητες. Σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια οι Έλληνες θεωρούν τα ΜΜΕ το ίδιο διεφθαρμένα, όπως και τα πολιτικά κόμματα.»

*Όλοι στην Ελλάδα είσαστε υποκριτές σύμφωνα με όσα έχουν εδρεωθεί και σύμφωνα με όσα έχουν τελεστεί, και ανάθεμα εαν πράγματι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να γνωρίζουν με πληρότητα τι ισχύει, και πως ισχύει.
(Όσο υπάρχουν άνθρωποι οι  οποίοι γνωρίζουν οτι υπήρξαν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν εξαργύρωσαν με δόλο την ''διασημότητα'' η την συμμετοχή τους σε δημόσια έκθεση, ενω βρέθηκαν άτομα με μηδενική προσφορά να πλαισιώνουν διοικητικές θεσεις, και να παρανομούν σε οτι ισχύει θεσμικά, οι πάντες και τα πάντα κρίνονται....και η απαξία ειδικά στη Γλυφάδα είναι πέραν του δέοντος)

Απο ενα σημείο και έπειτα  (όταν φροντίζουν ακόμα και τα αυτονόητα να εκτροχιάζονται) πρέπει να υπάρχει διαπόμπευση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΓΛΥΦΑΔΑ: Έδιωξαν τα φασιστοειδή από τη γειτονιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">