ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Τσίπρας και η διαπλοκή τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα στο http://ysterografa.gr  και διακρίνω εντέχνως μια τάση υποβάθμισης του ζητήματος.

Τουλάχιστον στη δική μας τοπική κοινωνία υπάρχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος, ο οποίος διέθεσε οχι μόνο χρήμα και χιλιάδες ώρες, διέθεσε ολόκληρη τη ζωή του.. χωρίς να το εχει εκτιμήσει σχεδόν κανείς, δηλώνοντας  οι εκάστοτε διοικούντες τα χαρακτηριστικά τους, όπως και απο που προέρχονται και τι αναπαράγουν. (Ολοι γέννημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ)
Είναι πασιφανές, αυταπόδεικτο, και δεδομένο ποιός ήταν και συνεχίζει να είναι ο ρόλος της διαπλοκής, και διαπλοκή δεν νοείται αποκλειστικά των επιχειρηματικών συμφερόντων. (Διαπλοκή με την ευρεία έννοια σημαίνει Αρνητικός πολιτικοοικονομικός επηρεασμός  του πολιτειακού γίγνεσθαι)
Λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ουσιαστικά τι σημαίνει διαπλοκή και ποιές είναι οι επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας, και στη δομή του πολιτεύματος.
(Οι περισσότεροι επικεντρώνουν συγκεκριμένα και σκόπιμα στην επιχειρηματική διαπλοκή, όμως υποκρίνονται σε ολα τα άλλα επίπεδα διαπλοκής) 
Ο κ. Τσίπρας ας φροντίσει να μην επαναλάβει πρακτικές του παραλθόντος, και ας φροντίσει τη δομή του κόμματος στο οποίο ηγείται, διότι η διαπλοκή όπως προείπα ενυπάρχει οπουδήποτε άρα και εντός των κομμάτων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

“Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπήσει την αιχμαλωσία του πολιτικού συστήματος από το καρτέλ των διαπλεκόμενων επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων”. 
Η εξαγγελία έχει ως φορέα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακούστηκε στο πλαίσιο της χθεσινής ομιλίας του στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Και δείχνει μια… βουτιά στα βαθιά που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική στρατηγική του, με φόντο το προβάδισμα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, και τις προσδοκίες να κεφαλαιοποιήσει τη δυσφορία της κοινωνίας για τα μέτρα του Μνημονίου.
Εκτός λοιπόν από την επιλογή να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα μια αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την άσκηση της εξουσίας, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει ομάδα τεχνοκρατών αλλά και βουλευτών υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, το παράλληλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να ανοίξει μέτωπο με τη “διαπλοκή”, κεφαλαιοποιώντας την παραδοσιακά εχθρική διάθεση και την καχυποψία της ελληνικής κοινωνίας. 
Η αρχή έγινε χθες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τσίπρας και η διαπλοκή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">