ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΣΟΚ - Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιχειρούν να συγκαλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Α
ίτημα ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συνηγόρησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης -ενώ διαφώνησαν άλλοι βουλευτές της Ν.Δ.-, στην προκαταρκτική για τη λίστα Λαγκάρντ να μην κληθεί η Μαρία Παντελή, στο όνομα της οποίας είναι ο λογαριασμός των 550 εκατ. δολαρίων. Πίσω από τον λογαριασμό αυτόν κρύβεται το όνομα του πρωθυπουργικού συμβούλου Στ. Παπασταύρου...

Εντύπωση προκάλεσε χθες στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συνηγόρησε και βουλευτής της Ν.Δ., να μην κληθεί ως μάρτυρας η Μαρία Παντελή, στο όνομα της οποίας είναι ο λογαριασμός των 550 εκατ. δολ.! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας επέμεινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης να μην κληθεί επειδή "είναι άσχετη με την υπόθεση".

Την πρότασή του υποστήριξε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρά το ότι οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. διαφώνησαν μαζί του. Υπενθυμίζεται ότι πίσω από τον λογαριασμό αυτόν "κρύβεται" το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, εξ απορρήτων συμβούλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των Σάμπι Μιωνή και Άγγελου Μεταξά.

Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας έχει πει σε σύσκεψη ότι πίσω από τον λογαριασμό κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου - κάτι που έχει διαψευστεί και από τους δύο.

Τρία χρόνια είχε λογαριασμό στο εξωτερικό ο Αθ. Ανδρεουλάκος

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημ. Τάξεως Αθανάσιος Ανδρεουλάκος! Ο λογαριασμός είναι στη θέση 429 της λίστας και (όπως αποκάλυψε το leaks.gr) είναι στο όνομα της συζύγου του Ιωάννας. Συνδικαιούχοι μάλιστα εμφανίζονται τα δύο παιδιά τους Γεώργιος και Ευανθία Ανδρεουλάκου.

Ο Αθ. Ανδρεουλάκος απάντησε ότι "η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και της οικογένειάς μου σχετικά με δήθεν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα είναι κακοήθης και τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση είναι παντελώς ψευδή". Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ανοίχτηκε λογαριασμός στην τράπεζα HSBC στις 13.12.1993 από τη σύζυγό του "με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης μου στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της. Επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24.01.1996". Ο Αθ. Ανδρεουλάκος δεν δίνει στοιχεία για την κίνηση και το ύψος του λογαριασμού, ενώ ισχυρίζεται ότι κράτησε τα χρήματά του στο εξωτερικό επί τριετία μήπως χρειαστούν για τις σπουδές της κόρης του…

Αργά χθες το βράδυ κατέθετε η Μόνα Παπαδάκου, πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στην αρχική της κατάθεση ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε, ούτε χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η εργασία της ως επιστημονικής συμβούλου δεν είχε αυτό το αντικείμενο.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=751586
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΣΟΚ - Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιχειρούν να συγκαλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">