ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού διοργάνωσε εκδήλωση στο παλαιο δημαρχειο Ελληνικου, Ομιλητρια στην εκδήλωση η βουλευτης β Αθηνων Ναντια Βαλαβανη. με θέμα:Η πολιτικη των ιδιωτικοποιησεων και η περιπτωση του Eλληνικου. 

Λόγω προσωπικού θέματος δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην ομιλία, και αναδημοσιεύω βίντεο απο την εφημερίδα "Eπικοινωνία" που κάλυψε την εκδήλωση.

''Oι απόψεις για την συστηματική οργάνωση των ιδιωτικοποιήσεων ολόκληρης της περιουσίας του Ελληνικού λαού σε μια καθολική βάση είναι πολλές και διαφορετικές, και πάντα σύμφωνα με συμφέροντα πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα. Εμείς ως δημότες έχουμε εκφράσει μια άποψη κατά της καθολικότητας ιδιωτικοποιήσεων διότι θεωρούμε οτι άλλο είναι η διαδικασία ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και αξιοποίησης συγκεκριμένου χαρακτήρα, και άλλο ο ''ολοκληρωτισμός'' που διέπει την λογική της τρικομματικής κυβερνήσεως σε καθολικότητα ξεπουλήματος.

Όταν έχουμε σειρά παραδειγμάτων αυτής της λογικής και συγκεκριμένα ένα στον τομέα Ραδιοτηλεόραση όπου εντελώς αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά παραχώρησαν στη γνωστή διαπλοκή οικονομικών παραγόντων το σύνολο των δημοσίων αγαθών χωρίς κανένα απολύτως έσοδο επι δεκαετίες, και παράλληλα σε ετήσια βάση ο εκάστοτε πρωθυπουργός να εφαρμόζει τις παραγραφές των οφειλών τους στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αντίκρυσμα. Γνωστή και η πολιτική των ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ ως ''ολοκληρωτικό καθεστώς'' ωστε  να διατηρούνται στην εξουσία με τη βοήθεια της αστυνομίας, της προπαγάνδας ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, με τον περιορισμό της ελεύθερης συζήτησης, του διαλόγου και της κριτικής στις τοπικές κοινωνίες όπου εκλέγουν τα κομματικά τους μέλη εις βάρος κάθε δομής ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. (Ακόμα και σήμερα αυτό γίνετε όταν βάζουν δέκα δημοσιογράφους της διαπλοκής κατά ενός αριστερού ώστε να πετύχουν την παραπληροφόρηση και την κατευθυνόμενη ενημέρωση που εξυπηρετεί τα προσωπικά τους συμφέροντα)

Άλλωστε θα πρέπει να κρύβουμε την πραγματικότητα; Συγκεκριμένα στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας που υπερβαίνει τις 130.000 χιλ. κατοίκων δεν υπάρχει κανένα άμεσο βήμα συζητήσεων εκατοντάδων τοπικών ζητημάτων, πλήν του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο επι δεκαετίες δεν γίνετε συζήτηση γίνετε πολιτική εκμετάλλευση και εκατοντάδες ζητήματα της τοπικής κοινωνίας ''θάβονται συστηματικά'' απο εκφραστές προσωπικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Θέλουν να διαβιούν κατά κάθε δομής ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ανακυρήσσονται μόνοι τους ''πρόεδροι του τοπικού πολιτισμού'' εμπαίζοντας τη νοημοσύνη του συνόλου.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">