ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακούει κανείς; Δελτίο Τύπου ΜΚΙΕ 4/3/12

ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Απο το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μας εστάλει το ακόλουθω δελτίο τύπου με τίτλο ''ακούει κανείς;'' και προσωπικά εχω να πω οτι σε μια διαλυμένη Νότια Αττική όπου επι 40 συναπτά έτη κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαφάνισαν ακόμα και τα στοιχειώδη ίχνη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ώστε να νέμονται αυτοί και οι ημετέροι τους το δημόσιο χρήμα υπηρετώντας την ΔΙΑΠΛΟΚΗ και παρανομόντας να εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο, ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ διότι διαλύσανε κάθε δομή των τοπικών κοινωνιών για ιδίο όφελος.
 
Εχουν μετατρέψει ολόκληρες τοπικές κοινωνίες σε ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ χωρίς ίχνος συνείδησης, κρίσης, αξιολόγησης, αρχών, ήθους κ.α. και ενίοτε ακολουθούν τις προσταγές διαπλεκομένων παρέχοντας οι φτωχότεροι κάποια τρόφιμα η φάρμακα για τους συμπολίτες τους χωρίς και γνωρίζουμε τι ισχύει στη συνέχεια.
 
Ενδεικτικό παράδειγμα: Mετά απο προτροπή του MEGA αρκετοί πήγαν στο Σύνταγμα προ καιρού ρουχισμό. Όντας περαστικός παρατήρησα τι ίσχυε εκείνη την ημέρα και εχω να γράψω την αλήθεια. Όταν μετά απο κάποιες ώρες είχαν μαζευτεί ''βουνά'' απο ρουχισμό είδα έναν άστεγο με βρώμικα και σκισμένα ρούχα να πλησιάζει τα άτομα που επέβλεπαν την συγκομιδή και να τους ζητάει ενα παντελόνι. Οι ''κύριοι'' και ''κυρίες'' που επέβλεπαν την συγκομιδή ρουχισμού έδιωξαν κακήν κακώς τον άστεγο χωρίς να του παρέχουν Τ Ι Π Ο Τ Α.
Το θέμα είναι οτι έπεισαν χιλιάδες ανθρώπους να πάνε στη περιοχή και να παρέχουν κάποιο ρουχισμό....... άραγε για ποιούς; (Να σας εξηγήσω: Όλόκληρος ο ρουχισμός έφυγε με φορτηγά (ενω δεν παρείχαν ούτε ενα ρούχο στους αστέγους της ΑΘΗΝΑΣ) και οδηγήθηκε στον τελικό τους προορισμό όπου οι επιτήδιοι πήραν όσα ρούχα άξιζαν, και τα υπόλοιπα τα παρείχαν στους κατά τόπον ''διαφόρους'' και μετά σε κάποιους απόρους και αστέγους.
Οπουδήποτε οι επιτήδιοι ''προνομιούχοι'' και μετά οι υπόλοιποι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όλοι γνωρίΖΟΥΜΕ τι ισχύει οπουδήποτε.
(Να φανεί για το θεαθήναι οτι κάποιοι δημιουργούν το πλαίσιο ευαισθητοποίησης, όμως στην ουσία απο εκει και πέρα οι Νεοελληνικές πρακτικές που ντροπιάζουν τον κάθε άνθρωπο που συμμετείχε)
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Ακούει κανείς;

Οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα προσφοράς και αλληλεγγύης στον αποκλεισμένο από το Εθνικό Σύστημα συνάνθρωπο. Βιώνουν καθημερινά μοναδικά τραγικές καταστάσεις συναθρώπων μας που πλήττονται από την 5ετή  οικονομική κρίση,  χωρίς καν να ευθύνονται οι ίδιοι, που βρέθηκαν άνεργοι και ανασφάλιστοι. Ταυτόχρονα όμως απορούν με τα όσα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Αφού δηλαδή πέρα από κάθε λογική πετάχθηκαν στο καιάδα της ασθένειας και της κακής τους τύχης μακριά από κάθε ιατρική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι, άποροι και άνεργοι πολίτες, φθάνει τώρα και η ώρα και των ήδη ασφαλισμένων πολιτών σε μια ολισθαίνουσα πορεία του αποκαλούμενου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.    
 
Έτσι  διαπιστώνουμε :

1)    Κατάργηση του επιδόματος τοκετού, μείωση φυσικοθεραπειών, μείωση ποσού χορηγίας για γυαλιά όρασης και μείωση του προσωπικού του ΕΟΠΠΥ.
Πηγήhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=346846
 
2)    Τραγικές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.  Φαίνεται ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.
Πηγή http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/27/greece-blames-drug-companies-shortages
 
3)    Ποινική δίωξη σε όσους χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ στο δημόσιο.
Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63788839

Και αναρωτιέται κανείς για το ποιός άραγε από τους ιθύνοντες  έχει επίγνωση της δημοσιονομικής βόμβας μεγατόνων που βρίσκεται στους κόλπους μιας κοινωνίας  με πολίτες που είτε είναι  ασθενείς χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, είτε  καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία, ή  γονείς που  αδυνατούν να ταΐσουν τα παιδιά τους και τα υποσιτίζουν. Μιας κοινωνίας όπου πολλοί  πολίτες  της δούλεψαν  με συνέπεια επί σειρά ετών και  για διαφόρους λόγους σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιο νοσοκομείο για οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.   
 
Τι θα κάνει αυτός που δεν μπορεί να έχει φαγητό, φάρμακα, νερό ή  ρεύμα;  Θα τους στείλουμε όλους φυλακή άραγε ;  Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση να επικρατήσει κοινή λογική και αγωνιζόμαστε καθημερινά  για το δικαίωμα όλων των πολιτών  στο δημόσιο  σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κατηγοριοποιήσεις  του ιερού δικαιώματος στη ζωή. 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) 
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακούει κανείς; Δελτίο Τύπου ΜΚΙΕ 4/3/12 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">