ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

                                                                                                Γλυφάδα 10/7/13
                                                                                                Αριθ. Πρωτ. : 1507


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Νέο βαρύτατο πλήγμα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.
Μετά την μείωση από 60% έως 70% των κρατικών χρηματοδοτήσεων.
Μετά το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων με την αναλογία 1 : 5 ή 1 : 7 (προσλήψεις προς συνταξιοδοτήσεις).
Μετά τη διαθεσιμότητα 1800 εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Έχουμε τώρα και την απόφαση να οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα για 8 μήνες και απο κει το μεγαλύτερο μέρος τους σε απόλυση, 2.200 σχολικοί φύλακες και 3.500 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που καταργείται.
  Πιο ειδικά ο Δήμος μας από το 2010, πέρα απ’ τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει στερηθεί, με τις συνταξιοδοτήσεις μονίμων υπαλλήλων και τις μειώσεις των συμβασιούχων αορίστου και ορισμένου χρόνου έχει στερηθεί και σχεδόν 100 εργαζόμενους που επιτελούσαν χρήσιμο έργο και δεν αντικαταστάθηκαν. Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέπει μείωση κατά 40% περίπου στις οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί φέτος λειτούργησαν με το μισό προσωπικό και οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές με ελάχιστο.
  Με τη νέα απόφαση για τη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες, αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και όσους ακόμα παραμένουν με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, ο Δήμος μας θα στερηθεί το 12% του δυναμικού του και μάλιστα σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η ασφάλεια των σχολείων, τα έσοδά του, αλλά και η λειτουργία της πόλης, όπου συνέβαλε ουσιαστικά η Δημοτική Αστυνομία.
  Εμείς, ως ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή την πολιτική, στηρίζουμε τους εργαζόμενους και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αποφάσεις της. Είναι πια αποδεδειγμένο, τρία και πλέον χρόνια τώρα υποταγής στη μνημονιακή πολιτική, ότι τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα είναι η αύξηση του χρέους, η ανεργία που πλησιάζει το 30%, η εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και η διάλυση του κοινωνικού κράτους.
  Στο δημόσιο τομέα, παρ’ ότι όλα γίνονται τάχα μου στο όνομα της αναδιάρθρωσής του, στην πράξη έχουμε παντελή έλλειψη αξιολόγησης και σχεδιασμού, υποβάθμιση υπηρεσιών, ξεχαρβάλωμα μηχανισμών ακόμα και αυτών της είσπραξης των εσόδων του κράτους και επαναλαμβανόμενες “ανθρωποθυσίες” με μόνο στόχο κάθε φορά να πάρουμε την εκάστοτε δόση, που δυστυχώς, δεν πάει στην ανάπτυξη αλλά στη “μαύρη τρύπα” του χρέους. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα να ισχυρίζονται πως θα τα λύσουν, όταν μας έχουν δείξει ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν.
  Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες ότι σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση θα μας ακούσει, άλλωστε δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις αφού μιλάει για “αμετάκλητη” απόφαση, που ετοιμάζεται να την “καλύψει” και νομικά με το πολυνομοσχέδιο που επειγόντως κατέθεσε στη Βουλή. Για το λόγο αυτό χρειάζεται μαζικός, ενωτικός και σκληρός αγώνας για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Ένα 24ωρο κλείσιμο των Δήμων ή ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μεν καλά αλλά δε φτάνουν. Ούτε οι αντιλήψεις, “εμείς κοιτάμε το Δήμο μας” βοηθάνε, γιατί το πρόβλημα αφορά όλη τη χώρα.
  Χρειάζεται άμεσα, τώρα να συγκροτηθεί ένα αρραγές μέτωπο Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων με τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, για να προχωρήσει σε ένα δυναμικό αγωνιστικό πλαίσιο με συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θέλουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά ως ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, γιατί επιλέγουμε να είμαστε με την κοινωνία.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">