ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Ασκληπιείο Βούλας

ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας προέβησαν  οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας με αφορμή την υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής, που λειτουργεί με μόνο δύο παιδιάτρους και η οποία από την 1η Ιουλίου έπαψε να συμμετέχει στη γενική εφημερία του θεραπευτηρίου.

Σήμερα το πρωϊ γιατροί και εργαζόμενοι έκλεισαν για λίγη ώρα την είσοδο του νοσοκομείου σε ένδειξη  διαμαρτυρίας, φώναξαν συνθήματα κατά των μνημονιακών πολιτικών, και με την συμμετοχή τοπικών φορέων προέβησαν σε ομιλίες για τα αίτια που οδηγούν σε μαρασμό το εθνικό σύστημα υγείας και σε κλείσιμο την παιδιατρική του Ασκληπιείου Βούλας.








Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Δέσποινα Τοσονίδου η Παιδιατρική Κλινική είναι μια ανάσα πριν από το λουκέτο, καθώς έχει δύο παιδίατρους, εκ των οποίων η μία-που είναι και η διευθύντρια- συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους, ενώ η άλλη είναι επικουρική με σύμβαση ενός χρόνου.





"Η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει πει ότι θα έρθει ακόμη ένας παιδίατρος. Ακόμη και έτσι όμως, δεν γίνεται να καλυφθεί η εφημερία. Η Παιδιατρική Κλινική έχει κατά μέσο όρο 50 παιδιά σε κάθε εφημερία, ενώ έρχονται περιστατικά από Μαρκόπουλο και Κορωπί, καλύπτοντας βέβαια και όλα τα νότια προάστια.



Στη συνέχεια της διαμαρτυρίας εργαζόμενοι  και τοπικοί φορείς οδηγήθηκαν στον διοικητη του νοσοκομείου κ. Δημήτριο Κεχαγιά και ακολούθησε συζήτηση με τα αιτήματα των εργαζομένων και φορέων των τοπικών κοινωνιών της ευρύτερης περιοχής.




Εντύπωση προκάλεσε η παντελής έλλειψη των εκλεγμένων διοικούντων της νότιας Αττικής και ειδικά της Γλυφάδας. Πλήν του δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας Τάσου Ταστάνη, και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου των τριών Β.Β.Β, ουδείς παρευρέθηκε απο το σύνολο διοικούντων του δήμου μας. (Γνωρίζουμε οτι στη Γλυφάδα δεν υφίστατε καμία νοσηλευτική μονάδα του δημοσίου, και η μοναδική παιδιατρική πλησίων είναι αποκλειστικά η παιδιατρική της Βούλας)

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτριος Κεχαγιάς  ομολόγησε ότι, οι συνθήκες στη χώρα μας είναι δύσκολες... όμως η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα κάνουν οτι μπορούν ώστε να μην κλείσει η μονάδα. Βέβαια σε προτροπές των παρευρισκομένων να επικοινωνήσει με το υπουργείο με τα αιτήματα των εργαζομένων και εξεύρεση άμεσης λύσης, δεν ενέδωσε.



Εάν έως το τέλος του χρόνου δεν έρθει έστω και ένας αποσπασμένος παιδίατρος, τότε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της κλινικής.



Σύντομη τοποθέτηση στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας απο τον δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας με την ''Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτουβουλία Γλυφάδας'' Τάσου Ταστάνη.


Στη συνέχεια το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο το σωματείο εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

«Η Παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου της Βούλας θα μείνει ανοιχτή!». 


Αυτό βροντοφώναξαν εκατοντάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, σήμερα, Πέμπτη 4/07, μετά από κάλεσμα της Γενικής μας Συνέλευσης. 


Νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου δίπλα-δίπλα με συνδικαλιστές δασκάλους και καθηγητές, δημοτικούς συμβούλους από όλους τους όμορους δήμους, εθελοντές από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, της Σπίθας, κινήσεις υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου και πολλοί άλλοι, 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διαδηλώσαμε ότι η Υγεία είναι δικαίωμα και ΌΧΙ εμπόρευμα.


Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα στη συγκρότηση μίας πλατιάς επιτροπής των Νοτίων προαστίων για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας. 


Προχωρούμε αγωνιστικά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα, έμπλεοι αισιοδοξίας: η δύναμη βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ  Δ. ΓΑΡΔΙΚΛΗΣ

Διαβάστε επίσης:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Ασκληπιείο Βούλας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">