ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ονόματα εκπαιδευτικών που είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα δημοσιοποιήθηκαν, μέσω του διαδικτύου, πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει τις σχετικές ρυθμίσεις.

Η σπουδή της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως ανάμεσα στους καθηγητές ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων που καταργούνται, από τις τάξεις των οποίων προέρχονται τα περισσότερα ονόματα. Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι όσοι υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Με επείγουσα εγκύκλιο του, το υπουργείο καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και με ανάρτηση στο διαδίκτυο, τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου όσοι εμπίπτουν στις κατηγορίες που εξαιρούνται να το δηλώσουν μέχρι αύριο Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυτή την εξωθεσμική διαδικασία γιατί η λύση που επελέγη προκειμένου να προκύψουν εν μια νυκτί 2.500 διαθεσιμότητες, δηλαδή ο «ξαφνικός θάνατος» ολόκληρων τομέων των Επαγγελματικών Λυκείων, δεν επέτρεψε στις υπηρεσίες να συγκεντρώσουν τα στοιχεία με ορθολογικό τρόπο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, από τους 2.500 εκπαιδευτικούς που προτείνονται για διαθεσιμότητα, οι 500 θα μεταταχθούν αμέσως για να στελεχώσουν διοικητικές δομές και 1.000 θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες υγείας. Όσο για τους υπόλοιπους 900, το πιθανότερο είναι ότι θα απολυθούν.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «λίστες της ντροπής και για πολιτικές και θεσμικές ευθύνες» που θα αναζητηθούν.

Ένας ακόμη παραλογισμός: για την εκπαίδευση των 20.000 μαθητών που φοιτούν ήδη στους τομείς που καταργήθηκαν, θα προσληφθούν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">