ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στο τιμητικό προεδρείο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

"Οι μάσκες έπεσαν", όπως γράφει κόσμος στο twitter

Είναι οπωσδήποτε σοκαριστική η είδηση. Μία που βλέπεις το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη να φιγουράρει στο τιμητικό προεδρείο του συνεδρίου, μία που θυμάσαι εκείνο το ανυπέρβλητο δημοσίευμα της εφημερίδας του Φαήλου Κρανιδιώτη που ήθελε τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να χρηματοδοτεί προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.   

Μα αν είναι δυνατόν, τι σχέση έχει η Αριστερά με τους μεγαλοκεφαλαιούχους; Η Αριστερά έχει σχέση μόνο με τους αγωνιστές. Της Εθνικής Αντίστασης, ας πούμε.    Ένας τέτοιος αγωνιστής είναι και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Γνωστός για την πλούσια αντιστασιακή του δράση μέσα και από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, ειδικός γραμματέας του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΔΑ, 13 χρόνια στην παρανομία, ένας από τους 27 κομμουνιστές που δραπέτευσαν από τις φυλακές Βούρλων της Δραπετσώνας το 1955. Πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων. 

Ένας άνθρωπος που δεν αποστρατεύτηκε ποτέ απ'την Αριστερά, αλλά και που επειδή δεν έκανε ποτέ περιουσία, εξακολουθούν να τον συγχέουν με τον συνονόματό του μεγαλοεπιχειρηματία.    

Απλά, ένας από τους δύο έχει ήδη περάσει στην ιστορία. Την πολιτική και πολιτιστική, όχι την οικονομική.  

http://left.gr/news/sok-o-vardis-vardinogiannis-sto-timitiko-proedreio-toy-synedrioy-toy-syriza-ekm
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στο τιμητικό προεδρείο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">