ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eξάρθρωση οργάνωσης εμπόριας ανθρώπων

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Στο φως ήρθε από την ελληνική αστυνομία, μεγάλη υπόθεση εμπορίας λευκής σαρκός, μετά από πολύμηνες έρευνες, σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές και τη συνδρομή της EUROPOL και των Αμερικανικών Αρχών. Προηγήθηκε επιχείρηση με την κωδική ονομασία “ΑΚΡΟΠΟΛΗ”, σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην όποια συμμετείχαν πάνω από ογδόντα αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και στο εμπόριο ανθρώπων (trafficking), με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Συνολικά συνελλήφθησαν 18 άτομα, από τα οποία δεκαέξι μέλη της οργάνωσης και δύο για διάφορα αδικήματα. Δεκαεννέα ακόμη άτομα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απελευθερώθηκαν 20 θύματα εμπορίας ανθρώπων, δεκατέσσερις αλλοδαπές και έξι αλλοδαποί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα μέσα του 2011, συγκρότησαν ή εντάχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα, σε δομημένη διεθνική εγκληματική οργάνωση. Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν:
· στην παράνομη διακίνηση υπηκόων Δομινικανής Δημοκρατίας, με τελικό προορισμό ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως την Ισπανία, έχοντας ως χώρες διαμετακόμισης (transit) την Τουρκία και την Ελλάδα,
· στο εμπόριο ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση των διακινούμενων ατόμων,
· στην πλαστογραφία διαβατηρίων και ταυτοτήτων των Ισπανικών Αρχών, με τη χρήση των οποίων διευκολύνονταν η παράνομη διακίνηση των ατόμων, και,
· στη νομιμοποίηση των εσόδων της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eξάρθρωση οργάνωσης εμπόριας ανθρώπων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">