ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

PAUL: Το Παρίσι ...κατεβαίνει Γλυφάδα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το αυθεντικό γαλλικό ψωμί και τα γλυκά, οι ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, τα λαχταριστά μακαρόν και όλες οι υπόλοιπες λιχουδιές που σου έχουν... συστηθεί στο Paul της Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, "κατεβαίνουν" Γλυφάδα, στο ολοκαίνουριο στέκι της Πλατείας Εσπερίδων!
 
Η αγαπημένη boulangerie λοιπόν, μετρά μόλις λίγα 24ωρα στα νότια, με ελαφρώς διαφοροποιημένο concept καθώς μπορείς πια να καθίσεις σε κάποιο από τα αρκετά τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου και να απολαύσεις πέρα από τα... γνωστά (σάντουιτς, croissant, σφολιατοειδή, πίτσες, κις, brioche κλπ), και φαγητό!

Ιnfo
Πλ. Εσπερίδων & Κύπρου 70, τηλ. 210 8947169
 

http://www.athensmagazine.gr/

*Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα άλλης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στον δήμο Γλυφάδας, και εύχομε να είναι το εναρκτήριο σάλπισμα κάτι αντίστοιχου της Γαλλικής Επαναστάσεως.

Η Γαλλική Επανάσταση αποτελεί εδώ και δύο αιώνες βασικό σημείο αναφοράς των σύγχρονων πολιτικών αντιλήψεων που προβάλλουν τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της προόδου. Η ιστορία της, βαθύτατα εδραιωμένη στη συλλογική συνείδηση του γαλλικού λαού, διεκδικήθηκε από τους άμεσους κληρονόμους της -το σοσιαλισμό και τη φιλελεύθερη δημοκρατία- ως δική τους παράδοση.  (Ενω το μοντέλο της άμεσης δημοκρατίας αποτελεί αυτούσια και πρωτογενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, και πρέπει να υπάρξει πάλι αντίστοιχα των προδιαγραφών του με βαθείες ρίζες στη χώρα μας, ανατρέποντας ενα πολιτικό κατεστημένο το οποίο επ' ουδενί υπηρετεί τον Ελληνικό λαό) Τα μεγάλα ρεύματα της ιστοριογραφίας του 1789 αποτύπωσαν τις ιδεολογικές και κοινωνικοπολιτικές αντιπαραθέσεις των καιρών. To 1930, όταν εκδίδεται το βιβλίο του για τη Γαλλική Επανάσταση, ο Λεφέβρ είχε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να αναλύσει σε βάθος το φαινόμενο και συγχρόνως για να το κρίνει από αρκετή απόσταση, στο πνεύμα της "συνολικής ιστορίας" που δίδασκε η σχολή των Annales και εισάγοντας την ποσοτική ιστορία. Για τον Λεφέβρ, η Γαλλική Επανάσταση, που "αποτέλεσε σταθμό στα πεπρωμένα του δυτικού κόσμου" ως "προείκασμα της κοινωνικής δημοκρατίας", ξεκίνησε στο πλαίσιο της πάλης των αριστοκρατών εναντίον της μοναρχίας, ολοκληρώθηκε από τους πληβείους και τελικά έφερε στην εξουσία την αστική τάξη. Αντίθετα απ' ό,τι συνέβη στην Αγγλία ή την Αμερική, στη Γαλλία η αστική τάξη, κήρυκας της ιδέας των ίσων πολιτικών δικαιωμάτων, πολέμησε την αριστοκρατία συμμαχώντας με τον λαό. [...]
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: PAUL: Το Παρίσι ...κατεβαίνει Γλυφάδα! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">