ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδριάζουν για τη διαθεσιμότητα 12.500 χιλ. υπαλλήλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Λίστα 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων και η διαθεσιμότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού . 

Στη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας - που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο - πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο. Ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Η αξιολόγηση και μοριοδότηση προσωπικού αφορά μόνον όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς, στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ενημερωτικό του σημείωμα για τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, κατά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδριάζουν για τη διαθεσιμότητα 12.500 χιλ. υπαλλήλων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">