ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτο σε 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Τουλάχιστον 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν το β' εξάμηνο του 2013, διπλασιάζοντας τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων σε σχέση με το 2012 στην Ελλάδα, αναφέρει η εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, που παρουσιάζεται σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύονται σήμερα στη Ναυτεμπορική, προκύπτει ότι το β' εξάμηνο του 2013 οριοθετεί το τέλος της εποχής των ψευδαισθήσεων για τις επιχειρήσεις και για τις προοπτικές μείωσης της ανεργίας, αφού εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις θα προστεθούν στους ανέργους άλλες 150.000 άνθρωποι.

Παράλληλα, το ποσοστό των ΕΒΕ που αναμένει επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις εκτοξεύτηκε στο 70%, δείκτης που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλος.

Σημειωτέον ότι η έρευνα που θα παρουσιαστεί είναι η δεύτερη για το 2013 που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARCAE σε εξαμηνιαία βάση από τον Μάιο του 2009. Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), τον Ιούλιο του 2013 με βασικό στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.


Πηγή: avgi.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτο σε 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">