ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άκρως φιλομνημονιακός ο νέος 902 απο 10 Σεπτεμβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Το ΕΣΡ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου με θέμα την πώληση του «902», ενώ είχαν κληθεί οι εκπρόσωποι της εταιρείας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.
Είναι εντυπωσιακό, όμως, ότι παρά τη συνεδρίαση του ΕΣΡ, όχι μόνο δεν δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τους νέους ιδιοκτήτες του ραδιοτηλεοπτικού «902» και το πρόγραμμα του νέου σταθμού αλλά και το μυστήριο γύρω από τη συναλλαγή και το μέλλον του «902» παρέμεινε σκοτεινό και βαθύ!
Mπορεί να καταστεί σαφές κάτω απο ποιές συνθήκες εχει διαμορφωθεί το τοπίο των διαπλεκόμενων media στη χώρα μας, όπου ουδείς γνωρίζει ποιοι κινούν τα νήματα χειραφέτησης των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγοραστής είναι του στενού περιβάλλοντος του Α.Σαμαρά και το πρόγραμμα που θα μεταδίδεται απο 10 Σεπτεμβρίου θα είναι άκρως υπέρ των μνημονιακών πολιτικών.
Όσων αφορά τον διορισμένο πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ Ι. Λασκαρίδη απο πολιτικούς, (του οποίου η θητεία δεν λήγει ποτέ οσο υπηρετούνται διαπλεκόμενα, και ουδέποτε εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία προκυρήξεων) πραγματικά έδωσε δείγματα γραφής απο την ημέρα που ανέλαβε πως καταστρατηγείτε οτιδήποτε εχει θεσμοθετηθεί, ώστε να υπηρετηθούν διαπλεκόμενα. (Θυμίζω οτι αιτήθηκα επανεξέταση αιτήσεως που είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Προεδρίας, και στο Τύπου και Μ.Μ.Ε για Ιδρυση, Εγκατάσταση, και Λειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και αυτός συναίνεσε σε δίωξη και κατάσχεση, χωρίς να γίνει καμία ενέργεια *επανεξετάσεως της αιτήσεως) 

*Δεδομένου του νομικού καθεστώτος, διότι όταν ανέλαβε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ και ξεκίνησε το συμβούλιο, είχαν προηγηθεί σειρά αιτήσεων και παραβόλων στο υπουργείο προεδρίας, και στο Υπουργείο Τύπου και Μ.Μ.Ε.
Θερμά συγχαρητήρια για αυτή τη πολιτεία που έχετε δημιουργήσει, και για το σύνολο των άτιμων πολιτευτών σας που πλέον απροκάλυπτα δηλώνουν υπάλληλοι και συνεργάτες διαπλεκομένων.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Ι. Λασκαρίδης, η σημερινή συνεδρίαση έγινε με σκοπό να ζητήσουν από τον εκπρόσωπο του αγοραστή να τους παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του σταθμού και να τους ενημερώσει από πότε θα αρχίσει να εκπέμπει κανονικά, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα εκπέμπει το πρόγραμμα του «902». Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι σιγά - σιγά διαμορφώνεται το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι έτοιμο στις 10 Σεπτεμβρίου.
Το ΕΣΡ εξετάζει όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το πόθεν έσχες για το τίμημα των 3.700.000 ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβάλει η αγοράστρια εταιρεία για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.», 902 Αριστερά στα FM", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σούρλας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΡ.
Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της πώλησης, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου θα συζητήσει το θέμα, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα από τον νομικό και οικονομικό σύμβουλο της Αρχής, χωρίς, όμως, να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!
Επισημαίνεται ότι χθες (Τρίτη 20/8), ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Σούρλας, επισκέφθηκε τον κ. Λασκαρίδη και «ενημερώθηκε» περί της συμβάσεως μεταβιβάσεως των μετοχών της εταιρίας ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού με τους διακριτικούς τίτλους «902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», αντιστοίχως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίτιμο της πώλησης ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Σούρλας ρώτησε τον κ. Λασκαρίδη για το αν είναι ενήμερος ότι η εταιρεία που αγόρασε τον σταθμό έχει έδρα στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, χωρίς , όμως, ο τελευταίος να είναι σε θέση να δώσει μια σαφή απάντηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟΝ 902

Έχει κληθεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ» για να παράσχει πληροφορίες περί του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM» .
Προσήλθε ο δικηγόρος της εταιρείας, Δημήτρης Ράπτηςπληρεξούσιος του νέου Προέδρου του ΔΣτης ως άνω εταιρείας και ενημέρωσε την Ολομέλεια επί των ακολούθων:
Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού θα μεταβληθεί έως της 10ης Σεπτεμβρίου 2013 και τούτο διότι δεν είναι δυνατή η άμεση μεταβολή των προγραμμάτων.
Σύμφωνα με όρο της συμβάσεως μεταβιβάσεως των μετοχών της εταιρείας, πρέπει να μεταβληθούν οι ως άνω τίτλοι του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού. Οι εν λόγω μεταβολές θα πραγματοποιηθούν έως της ως άνω ημερομηνίας και θα ενημερωθεί περί τούτου εγγράφως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως

πηγές: iskra.gr, aygi.gr, και σχολιασμός
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άκρως φιλομνημονιακός ο νέος 902 απο 10 Σεπτεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">