ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όχι στην διακοπή της μετάδοσης της ΕΡΤ

ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013Διακόπτει η EBU τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ

Η EBU ανακοίνωσε την διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ, από μεθαύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου, λόγω της έναρξης των δελτίων ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η EBU θα διακόψει την ροή της μετάδοσης της πρώην υπηρεσίας Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης μέσω των δορυφορικών της δυνατοτήτων και του ιστοτόπου της την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 πμ.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την είδηση πως η προσωρινή διάδοχος της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα την εκπομπή ειδησεογραφικών εκπομπών.
Από τις 12 Ιουνίου όταν η Ελληνική κυβέρνηση, διέκοψε αιφνιδιαστικά την λειτουργία της ΕΡΤ η EBU έχει μεταδώσει 8,5 εκατομμύρια ζωντανές ροές εκπομπών, συνολικά 4,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε 2,5 εκατομμύρια διακριτούς χρήστες και δεν έπαψε να καλεί για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών ΜΜΕ στην Ελλάδα, που είναι κρίσιμες για τον πολιτισμό, την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία.

Η ηγεσία της EBU έχει επίσης στείλει επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ώστε να βοηθήσει τον σχεδιαζόμενο διάδοχο της ΕΡΤ, γνωστό ως Νέο Ελληνικό Ραδιόφωνο, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) να πραγματώσει τις δυνατότητές της για ανεξαρτησία και χρηστή διοίκηση..."
Ήδη στον ακτιβιστικό ιστοχώρο AVAAZ, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα την μη διακοπή της ροής των μεταδόσεων της ΕΡΤ από την EBU...Διεθνής συλλογή υπογραφών ώστε να μην σταματήσει η EBU την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες λίγο μετά την ανακοίνωση της Ένωσης.


Διεθνής συλλογή υπογραφών ώστε να μην σταματήσει η EBU την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες λίγο μετά την ανακοίνωση της Ένωσης.

Υπογράφετε εδώ: http://www.avaaz.org/en/petition/ERT_is_the_Greek_Public_Radio_Television_The_interim_DT_is_a_legal_ghost/ 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όχι στην διακοπή της μετάδοσης της ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">