ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση συνθλίβει του μισθούς των υπαλλήλων

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για τους μισθούς των υπαλλήλων που μπαίνουν στη διαθεσιμότητα.

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή μειώνεται περαιτέρω ο  μισθός των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. Στην ουσία γίνεται ψευδομισθός, συμβολικός μισθός. 

Συγκεκριμένα το 75% επί του βασικού μισθού (χωρίς επιδόματα) δεν θα υπολογίζεται με βάση το μισθό του Οκτωβρίου του 2012, όπως αρχικά προβλεπόταν, αλλά με βάση το μισθό που λάμβανε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος. Άμεση δυσμενή συνέπεια, που εξαϋλώνει στην ουσία τους μισθούς των διαθεσίμων υπαλλήλων, είναι ότι θα υπολογίζονται στο νέο μισθό και οι δραστικές περικοπές που επέφερε ο Νόμος 4093/2012 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 2012! Συνέπεια αυτής της νομοθετικής αλλαγής, στην περίπτωση που ψηφιστεί, είναι η δραστική συρρίκνωση του μισθού όσων υπαλλήλων στο μέλλον τεθούν σε διαθεσιμότητα. 

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την μισθοχθόνα αυτή τροπολογία. Καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής να την καταψηφίσουν. Καλούμε ειδικότερα την κυβέρνηση να σταματήσει τη διάλυση του ελληνικού κράτους, να πάψει να τρομοκρατεί τους δημοσίους υπαλλήλους και να αποφύγει την ψήφιση των μέτρων, που περιαγάγουν τους συμπολίτες μας δημοσίους υπαλλήλους σε κατάσταση απόλυτης ένδειας και ανέχειας.

Ο ελληνικός λαός θα σταματήσει αυτή την κοινωνιοκτόνα διαδικασία πολύ γρήγορα, με υψηλής συνείδησης συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες θα βάλει τέλος στο καταστροφικό έργο του μνημονίου.

http://left.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση συνθλίβει του μισθούς των υπαλλήλων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">