ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Oι σαλονάτοι Υποκριτές της πόλης μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Θυμάμε μια τοπική κοινωνία της Γλυφάδας όπου διαμέναμε οι ''γνωστοί άγνωστοι'' και ο βαθμός υποκρισίας ήταν απο περιορισμένος μέχρι υποτυπωδώς ελάχιστος και ανεκτός.

Σταδιακά στο πέρασμα του χρόνου όπου οι περισσότεροι ήρθαν στη τοπική μας κοινωνία, απο οπουδήποτε αλλού, διαμορφώθηκε ο κατ' επίφαση τοπικός πολιτισμός των σαλονάτων υποκριτών, και παράλληλα παθητικών αποδεκτών όλων των διαπλεκομένων. (Διαπλεκόμενα που ουδεμία σχέση έχουν με τη τοπική κοινωνία. Οι έδρες τους είναι οπουδήποτε αλλού)

Οι εν λόγω σαλονάτοι ερχόμενοι στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας ''κουβάλησαν'' και την διαμορφωμένη υποκρισία τους, καθώς και την χειραφέτηση  που για ευνόητους λόγους τους έκαναν τα διαπλεκόμενα.

Σταδιακά άρχισε η πλήρης και καθολική υποβάθμιση των αμιγώς τοπικών πολιτισμικών χαρακτηριστικών μιάς τοπικής κοινωνίας, (σαφείς οι λόγοι) η οποία είχε επι μακρόν συγκεκριμένο και σαφή χαρακτήρα. Στο πέρασμα του χρόνου εναρμονίστηκαν πλήρως και οι ''γνωστοί άγνωστοι'' συμπολίτες μας με τη νοοτροπία των σαλονάτων υποκριτών, και ξεπούλησαν ολότελα (πλήρως) τα αυτούσια πολιτισμικά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα μιας κοινωνίας, και μιας πόλης.

Σύμφωνα με αυτή τη μετεξέλιξη προέκυψαν και τα γνωστά πολιτικά κελεπούρια τα οποία εαν βρίσκονταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους - απο εκεί που μας ήρθαν - και κατέβαιναν στις εκλογές, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα εκλογής τους.

Όταν λοιπόν σήμερα, στη πόλη μας, ακούς για πολιτισμική ταυτότητα, και περί πολιτισμού, το λιγότερο να θυμάσαι τα προαναφερόμενα και τις προδιαγραφές του ευτελούς τοπικού πολιτισμού μας βάση των αυταπόδεικτων.

Δημότες μιας πόλης δήμαρχοι και διοικούντες ''υπάλληλοι'' των διαπλεκομένων, και συνολικά υποκρινόμενοι ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους. 
ΓνωρίΖΕΙΣ τι εχει τελεστεί επανελλημένα κατά συμπολιτών μας, και εμού του ιδίου, ώστε να υπάρχουν προνομιακές και μονοπωλιακές διαπλεκόμενες καταστάσεις, όπως και την πλήρη - καθολική - αδιαφορία (αναισθησία) όλων των εκλεγμένων μέχρι σήμερα. Ο κάθε ένας απο αυτούς είχε και εχει ουσιαστικούς λόγους ώστε ποτέ να μην υπάρξουν αυτονόητες δομές σε μια τοπική κοινωνία. (Τους κάλυψε ''όλους'' το ξεπούλημα που έγινε σε ενα χώρο με τα διαπλεκόμενα, γνωρίζοντας την αντισυνταγματικότητα, και αυτό ονομάζεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ........................)


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Ένας βασικός λόγος  ώστε κάποιοι σαλονάτοι υποκριτές να αναθεωρήσουν πλήρως τη λαθεμένη τους νοοτροπία.

*Επισημαίνω οτι το ''γνωστοί άγνωστοι'' ουδεμία σχέση έχει με οτιδήποτε άλλο γνωρίζεις. Είναι καθαρά σχήμα λόγου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Oι σαλονάτοι Υποκριτές της πόλης μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">