ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αστυνομικοί-Χρυσαυγίτες

Ομάδες νεοναζί στις γειτονιές κλοτσούσαν στο κεφάλι όποιον Πακιστανό έβρισκαν, σα να έπαιζαν μπάλα. Σημειώθηκαν 900 τραυματισμοί μεταναστών. Απευθύνθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά δεν δέχθηκαν τις μηνύσεις. Κανένας δεν συνελήφθη, καμία υπόθεση δεν εκδικάστηκε.Επιπλέον, οι χρυσαγίτες πλησίασαν ξένους μαθητές στα σχολεία. Τους υποσχέθηκαν ότι, αν συνεργαστούν μαζί τους, δεν θα τους πειράξουν καταγγέλλει ο επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας.


Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της πακιστανικής κυβέρνησης για τις επιθέσεις εναντίον Πακιστανών και την μη δημοσιοποίησή τους. Γιατί κατηγορεί την Αστυνομία, τι αναφέρει για τη σχέση Δημοτικής Αστυνομίας και Χρυσαυγιτών στο παράνομο εμπόριο
Για πολλές επιθέσεις, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ούτε εκδικασθεί μέχρι σήμερα κάνει λόγο ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία".
"Αρκετές φορές μέχρι σήμερα, οι νεοναζί έπαιζαν μπάλα με τα κεφάλια μας", αναφέρει ο κ. Ασλάμ, ενώ κατηγορεί την Αστυνομία για κάλυψη της δράσης των νεοναζί, αφού ο ίδιος πήγαινε να καταγγείλει τα περιστατικά στα Αστυνομικά Τμήματα, αλλά οι επικεφαλής τους τον έδιωχναν χωρίς να κάνουν αποδεκτές τις καταγγελίες.
"Συνέβη πολλές φορές στα Village, καθώς και στις πλατείες Δαβάκη, Αττικής, στο Περιβολάκι της Νίκαιας, να επιτίθενται 20 με 30 άτομα ελληνικής καταγωγής σε έναν Πακιστανό".
"Τον κλωτσούσαν στο κεφάλι, σαν να έπαιζαν μπάλα. Ο ένας από τη μία μεριά κι άλλος από την αντίθετη. Βρίζοντας, γελώντας, κάνοντας πλάκα", λέει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας.
"Προσπαθούσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Απευθυνόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα, ως επικεφαλής της κοινότητας και άκουγα βρισιές... λέγοντάς μου ότι δεν μπορώ να υποβάλω μήνυση", "πηγαίνετε πρώτα να πάρετε το παράβολο, καλύτερα ελάτε αύριο". "Πήγαινα την επόμενη μέρα και με έδιωχναν. Ελάτε άλλη στιγμή". Ειδικά στα ΑΤ της Νίκαιας, του Κολωνού, του Αιγάλεων, του Αγ. Παντελεήμονα, πήγα δέκα φορές. Στα τμήματα Ν. Ιωνίας και Πειραιά, πήγα τουλάχιστον δύο φορές να καταγγείλω τα περιστατικά", προσθέτει.
Όπως υποστηρίζει, για τις επιθέσεις δεν ευθύνεται μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά και η σχέση της με την Αστυνομία:
"Παράλληλα έδρασαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που ζούσαν Πακιστανοί, στην οδό Θεμιστοκλέους, στο Περιστέρι. Εκεί μπήκαν οι φασίστες μετά τα μεσάνυχτα. Τους πέταγαν πέτρες και πορτοκάλια βρίζοντας. Ήταν νεαρά παιδιά 22- 30 ετών. Την προηγούμενη μέρα γιορτάζαμε το Ραμαζάνι. Για τον λόγο αυτόν, οι Πακιστανοί ήταν ξύπνιοι. Όταν το αντιλήφθηκαν, οι επιτιθέμενοι κάλεσαν την Αστυνομία. Έφτασαν δύο περιπολικά, γεμάτα αστυνομικούς. Ένας από αυτούς έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας. Το κάρφωσε στον λαιμό ενός Πακιστανού, λέγοντας 'είσαι σκατά. Φύγε μην σου κόψω τον λαιμό'".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ασλάμ, τα περιστατικά είναι ανησυχητικά και πολλά. "Οι νεοναζί μας επιτίθενται τα τελευταία δύο χρόνια. Την τελευταία τριετία σημειώθηκαν περίπου 900 τραυματισμοί Πακιστανών. Πήγαινα στα ΑΤ, αλλά δεν μπορούσα να τα καταγγείλω. Με αποτέλεσμα, να μην έχει εκδικαστεί καμία από αυτές τις υποθέσεις. Κανένας δεν έχει συλληφθεί. Οι αστυνομικοί στήριζαν τα φασιστοειδή, μαζί δρούσαν".
Ακόμη, ερωτηθείς εάν υπήρξε συνεργασία στο παράνομο εμπόριο, δηλώνει:
"Δημοτικοί Αστυνομικοί και χρυσαυγίτες κατάσχουν παράνομα τσιγάρα στη Νίκαια. Οι ίδιοι τα δίνουν σε Πακιστανούς, λέγοντας 'θα τα πουλάς και θα μου δίνεις 500 έως 1.000 ευρώ τον μήνα".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αστυνομικοί-Χρυσαυγίτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">