ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Αθλιότητα η θεωρία των δύο άκρων


Για αθλιότητα των δύο άκρων, την οποία σκαρφίστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πέραμα.
Όπως είπε, ο οι κυβερνήσεις των μνημονίων και των δανειστών δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να χτίζουν όλο και νέους βωμούς για βρώμικες θυσίες, κάνοντας την εργατική τάξη της Ελλάδας να ζει μία «ανείπωτη τραγωδία.
«Μέσα στο βούρκο των μνημονιακών πολιτικών, θρεμμένο από τη σύνδεσή του με το κράτος των μνημονίων και τις σκοτεινές σχέσεις με ομάδες του πιο επιθετικού κεφαλαίου, σήκωσε κεφάλι το παρακρατικό εξάμβλωμα του ναζισμού. Σήκωσε κεφάλι όχι από μόνο του. Κάποιοι το εξέθρεψαν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Αργότερα, πρόσθεσε, όταν είδαν ότι η επιλογή τους «γέννησε ένα τέρας που μπήκε στη Βουλή», βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, υποθάλποντας το «τέρας» και ταυτίζοντάς αυτόν και την αριστερά με την ακροδεξιά βία.  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το «τέρας» όσο μεγάλωνε, νομιμοποιούνταν και αποθρασυνόταν, στήνοντας «κολιγιές» με επιχειρηματίες και ΜΜΕ, γέφυρες στον κρατικό μηχανισμό, επιβάλλοντας την ακροδεξιά ατζέντα, βάζοντας πόδι στις λαϊκές γειτονιές και φτιάχνοντας τάγματα δολοφόνων.  
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «τηλεοπτικούς βαστάζους της μνημονιακής βαρβαρότητας που έκαναν σκέψεις, τις οποίες και διατύπωναν, περί συνεργασίας με το «τέρας», το οποίο και κάποια στιγμή έδειξε το ναζιστικό του πρόσωπο. Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε πού είχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τους 31 έτοιμους φακέλους που έστειλε στην εισαγγελία, και γιατί δεν το είχε κάνει πριν σκοτωθεί ο Παύλος Φύσσας.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές, λέγοντας ότι εδώ και ένα χρόνο και κάτι η κυβέρνηση υπογράφει ό,τι της βάζουν μπροστά τους, εφαρμόζοντας άγριες πολιτικές εν ονόματι του μικρότερου κακού, της ομαλότητας και της ασφάλειας.
Ποια ομαλότητα και ποια ασφάλεια κύριε Σαμαρά; Ομαλότητα και ασφάλεια για τους δανειστές, τους τοκιστές και σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες επενδυτές και τους τραπεζίτες; Ναι. Ομαλότητα και ασφάλεια στις σχέσεις αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους; Ναι. Αλλά για το Πέραμα, το Κερατσίνι η ομαλότητά και η ασφάλειά σας σημαίνει ανεργία, φτώχεια, σημαίνει ακόμα και αίμα. Για την κοινωνία σημαίνει διάλυση, απόγνωση, οργή. Για τη χώρα σημαίνει δεσμά, ομηρεία, εκποίηση στα παζάρια των δανειστών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Στουρνάρας, ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομεσαίου, την προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό κράτος, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ομαλότητα και ασφάλεια όταν εκατομμύρια οικογένειες ζουν σε καθεστώς διαρκούς και απειλητικής ανωμαλίας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλέγει κάθε μέρα την ανασφάλεια και την ανωμαλία για την κοινωνία και την ασφάλεια και την ομαλότητα για όσους κερδίζουν από τη φτώχεια του λαού και της Ελλάδας. Ε, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διαλέξουμε ακριβώς το αντίθετο» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη της ομαλότητας απέναντι στην κυβέρνηση της ανωμαλίας και όχι μόνο δεν είναι άκρο, αλλά είναι το άκρον άωτον των άκρων.
«Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης» δήλωσε.
Αναφερόμενος στο Πέραμα και την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης του Δημοσίου, μέσα από έναν Ενιαίο- Εθνικό Φορέα ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής διαχείρισης, που θα περιλαμβάνει όλη τη ναυπηγική βιομηχανία και τη Ζώνη, με σκοπό να ανασυγκροτήσει τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο.
Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και με τον ΟΛΠ κάτω από δημόσιο έλεγχο, μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διασφάλιση επενδύσεων και χρηματοδότησης, για αξιοποίηση όλων των υποδομών που εγκληματικά αφέθηκαν να ρημάζουν, και με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Αθλιότητα η θεωρία των δύο άκρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">