ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα των τουριστικών σκαφών

Στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα των τουριστικών σκαφών που αναπτύσσουν δραστηριότητα στα παράλια του Αιγαίου συμφώνησαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, και ο τούρκος πρέσβης, Κερίμ Ουράς, σε συνάντησή τους.
«Η αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τα παράλια των δύο χωρών είναι τεράστιος και  η αγορά αυτή μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη. *Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η διόρθωση των στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό, ώστε αυτός να καταστεί ισότιμος και επικερδής για όλους μας» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ικανοποιητική, αλλά με περιθώριο εξέλιξης, χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας ο υπουργός Ναυτιλίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των ροών της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον βαθμό συνεργασίας μεταξύ των ακτοφυλακών των δύο χωρών, καθώς υπάρχει «άρτιο» επίπεδο συνεργασίας σε επίπεδο αρχηγών, ωστόσο πρόσθεσε πως αυτή η συνεργασία πρέπει να εξελιχθεί, μεταφερόμενη και στο επίπεδο της βάσης των δύο σωμάτων.
Ο τούρκος πρέσβης είπε πως η κοινή μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης αποφέρει αποτελέσματα, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη συνεργασία των δύο ακτοφυλακών.
Παράλληλα, συζητήθηκε το κλίμα αποσταθεροποίησης στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και των συνεπειών του στις μεταναστευτικές ροές.

*H διόρθωση των στρεβλώσεων που δεν έγινε ποτέ στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας.
Σαφώς μετά απο μια τέτοια δήλωση ο καθένας μπορεί να περιμένει το ανάλογο που ουδέποτε ίσχυσε στη πόλη μας. Άρα διόρθωση των στρεβλώσεων, ισοτιμία και κέρδος για όλους είναι η απεμπλοκή Νεοδημοκρατών και Πασόκων απο τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να υπάρξει η ισχύς της ισοτιμίας, και το κέρδος για το σύνολο των δημοτών της πόλης μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα των τουριστικών σκαφών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">