ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς να πατήσει "πόδι" στην Τρόϊκα για την αμυντική βιομηχανία

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, επίσημα και δεσμευτικά και διά στόματος του πρωθυπουργού στο αίτημα της τρόικας για το κλείσιμο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας.


Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «δεν υπερασπίζεται την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ούτε τη στοιχειώδη παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας».

Ο Θ. Δρίτσας αναφέρει ότι «από χθες, συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές τεχνοκρατών μετά το e-mail που έστειλε η τρόικα, για να μελετήσουν την εναλλακτική πρόταση, που να συνταιριάζει τις απαιτήσεις της τρόικας σε μια ισορροπία που θα μπορεί ενδεχομένως να γίνει ανεκτή. Από αυτή την άποψη μην κοροϊδεύουν κανέναν».

Σχολιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσουμε ως θετική εξέλιξη την περίφημη εκκαθάριση εν λειτουργία. Είναι εξίσου οδυνηρή η κυβερνητική πρόταση για την εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, που άλλωστε είχε ληφθεί μέσα στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι, «για τις ανάγκες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αυτές οι μονάδες μπορεί να λειτουργήσουν, είναι βιώσιμες, τα χρέη τους είναι διαχειρίσιμα και χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού λαού, όπως ψευδώς και προπαγανδιστικά διαδίδεται. Από εκεί και πέρα μπορεί να οργανωθεί η εξυγίανσή τους - γιατί πράγματι έχουν γίνει σημεία και τέρατα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από τις διοικήσεις ημετέρων που διόριζαν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Θ. Δρίτσας, «μιλάει για ενιαίο φορέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, στηριγμένο στις πραγματικές ανάγκες της άμυνας και με διατήρηση και εξυγίανση των παραγωγικών δυνατοτήτων».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς να πατήσει "πόδι" στην Τρόϊκα για την αμυντική βιομηχανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">