ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλυτο πρόβλημα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!


Αλυτο πρόβλημα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων ζητά από τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις»
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων ζητά από τους εμπορικούς συλλόγους «να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις»"Πρέπει να απορριφθεί ο εκβιασμός, ότι αν δεν αποφασίσει ο δήμος ή η Περιφέρεια για τον αριθμό των Κυριακών που θα ανοίξουν τα μαγαζιά, τότε θα πάμε αυτόματα στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η πρόσκληση σε διαβούλευση των Εμπορικών Συλλόγων από ορισμένους αντιπεριφερειάρχες είναι προσχηματική. Η εμπειρία από τις πρώτες συζητήσεις έδειξαν ότι οι αποφάσεις είναι προειλημμένες".

Αυτό σημειώνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων και ζητά από τους εμπορικούς συλλόγους "να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συλλογή υπογραφών. Να συνεργαστούν με τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή ενημέρωσης και κινητοποίησης" και η πρόταση προς τις περιφέρειες να είναι ότι θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μόνο μία Κυριακή το χρόνο.

«Η επίκληση των τοπικών ιδιομορφιών και ιδιαίτερα αυτών σχετικά με τις τουριστικές περιοχές γίνεται μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους και για να δημιουργηθούν αντιθέσεις κυρίως ανάμεσα στους έμπορους διάφορων περιοχών. Εξάλλου στα τουριστικά επαγγέλματα και στις τουριστικές περιοχές εδώ και πολλά χρόνια οι αγορές λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» όπως σημειώνει η ομοσπονδία και προσθέτει ότι «οι όποιοι περιορισμοί τέθηκαν είναι για τα μάτια του κόσμου και για να λιγοστέψουν οι αντιδράσεις εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Ήδη υπάρχουν στο συρτάρι οι προσφυγές των ενώσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών για άνιση μεταχείριση και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Σημειώνεται ακόμη ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο, πολύ σύντομα θα συμπαρασύρει και δεκάδες άλλους κλάδους που συνδέονται με την εμπορική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλυτο πρόβλημα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">