ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο φάκελος που έστειλαν στον ανακριτή Μόκκα

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Φάκελος που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και πυρίτιδα κυνηγιού εστάλη στο σπίτι το βράδυ της Κυριακής, στις 20.45. στην οικία του ειδικού εφέτη ανακριτή, Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναλάβει υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως τη δίκη για τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Ο κ. Μόκκας μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα, στο Χολαργό έπειτα από διακοπές και το δέμα έλαβε η γειτόνισσά του, ωστόσο όταν ο ανακριτής παρέλαβε τον φάκελο συνειδητοποίησε ότι κάτι ύποπτο περιέχει και τον πέταξε αμέσως με αποτέλεσμα αυτός να εκραγεί.
Ως αποστολέας του φακέλου εμφανίζονται οι Γιατροί χωρίς σύνορα, ένα όνομα που θα εξασφάλιζε στους δράστες τη δυνατότητα να ανοίξει ο φάκελος όσο το δυνατό γρηγορότερα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο φακελος περιείχε εκρηκτικό υλικό και συγκεκριμένα κάποια καλώδια που κατέληγαν σε 8 μπαταρίες των 1,5 volt και αυτά σε αντίσταση λαμπτήρα. Αυτό ήταν βυθισμένο σε μπαρούτι που προέρχεται από φυσίγγια κυνηγιού.
Ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που είχε σταλεί στη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Ανυπότακτες Επιθυμίες. Ωστόσο, στην Αντιτρομοκρατική αφήνουν όλα τα σενάρια ανοιχτά καθώς ο φάκελος έχει πολλές ομοιότητες με αρκετά πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων με παγιδευμένα δέματα.
Σε εξέλιξη είναι οι εργαστηριακες έρευνες που θα δώσουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία στην Αστυνομία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο φάκελος που έστειλαν στον ανακριτή Μόκκα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">