ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΕΒ προς πολιτικούς αρχηγούς: Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται

Κρίσιμη χρονιά στην οποία πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα «μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης» χαρακτήριζει το 2014 ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην επιστολή που απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

«Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται» προειδοποιεί ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος

«Αν και αρκετά καταφέραμε στα πέντε χρόνια της κρίσης, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον» προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και τονίζει ότι το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας.«Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια. Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε» καταλήγει στην επιστολή του ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΕΒ προς πολιτικούς αρχηγούς: Η υπομονή των πολιτών εξαντλείται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">