ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φτωχότερη και υποβαθμισμένη εκπαίδευση για τους πολλούς.


Η δικκοματική κυβέρνηση, το σάπιο σύστημα που υπηρετεί, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που με περισσή υποκρισία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα «για το μέλλον των παιδιών μας» είναι αυτοί που κάνουν καθημερινά μαύρη τη ζωή, αλλά και το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας! 
• Αυτοί που διαλύουν και ισοπεδώνουν την παιδεία! Όπως κάνουν και με την υγεία, την ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις... Δίπλα στις μαζικές απολύσεις και στην καρατόμηση μεροκάματων, μισθών, συντάξεων και κατακτήσεων. Γιατί έτσι απαιτούν τα μεγάλα αφεντικά σε ΕΕ και ΔΝΤ, τις εντολές των οποίων εφαρμόζουν πειθήνια! 
• Αυτοί που καταργούν τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, που κλείνουν εκατοντάδες σχολεία σ’ όλη τη χώρα, με όσες συνέπειες έχει αυτό για τους μαθητές. Δικό τους «έργο» είναι τα άθλια σχολικά κτίρια, χωρίς θέρμανση και υποδομές, οι ελλείψεις στα βιβλία,  τα υπερπληθή τμήματα μαθητών που θα προκύψουν μετά από τις συμπτύξεις, τα νέα σκληρά εξεταστικά μέτρα κι οι ταξικοί φραγμοί που ορθώνουν με στόχο ν’ αμφισβητήσουν το δικαίωμα στις σπουδές για τη μεγάλη μάζα των παιδιών του λαού.
• Αυτοί. που θέλουν τον εκπαιδευτικό ως πειθήνιο κρατικό υπάλληλο που θα αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία, γιατί κατά βάθος στοχεύουν στον ίδιο το μαθητή και την υποταγή του.
Η κυβέρνηση Σαμαρά με το νόμο που ψηφίζει αυτές τις μέρες για το «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ», επιδιώκει τη δημιουργία παιδείας για τους έχοντες, και για όσους μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος 3 χρόνων πανελλαδικών εξετάσεων που απαιτεί η απόκτηση του απολυτηρίου.
Ιδιώτες εισβάλουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δώρο στους ιδιώτες ήταν η κατάργηση των τομέων Υγείας - Πρόνοιας και γραφικών τεχνών. 25.00 μαθητές έμειναν μετέωροι, 2.500 καθηγητές σε διαθεσιμότητα.
Χτίζουν το «νέο Λύκειο» χωρίζοντας νωρίς -νωρίς τα πρόβατα από τα ερίφια. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο γίνεται το ξεσκαρτάρισμα: Γενικό ή Τεχνολογικό Λύκειο ή μεταγυμνασιακή κατάρτιση. Στόχος τους, να σπρώξουν περισσότερα παιδιά σε μια τεχνική εκπαίδευση που την κρατούν υποβαθμισμένη, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτική. Και μετά να τα παραδώσουν, φθηνό εργατικό δυναμικό, στην «αγορά εργασίας».
Και το Γενικό Λύκειο; Ένας ατέλειωτος μαραθώνιος εξετάσεων από την πρώτη τάξη, σε 39 μαθήματα, που εύκολα θα αποθαρρύνει όσες και όσους δεν έχουν ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη και φροντιστήριο πίσω τους για έναν αγώνα μακράς διάρκειας και αντοχής. Απόλυτα υποταγμένο στη λογική των εξετάσεων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών  στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, τη διαμόρφωση των όρων πολιτικής ανατροπής της μνημονιακής διακυβέρνησης και της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία θα αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας σε όφελος του λαού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φτωχότερη και υποβαθμισμένη εκπαίδευση για τους πολλούς. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">