ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινωνικοπολιτική συμμαχία για ανατροπή και αριστερή κυβέρνηση

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  στο ξενοδοχείο Κάραβελ με αντικείμενο το ζήτημα των συμμαχιών που θα κληθούν να ανατρέψουν το συντομότερο δυνατό την κυβέρνηση Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ γράφει η ΑΥΓΗ.

Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα ακυρώσει τα Μνημόνια και θα βάλει τη χώρα σε νέο δρόμο με παρέμβαση του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές.
 "Να τους διώξουμε"
Πρωταρχικό πολιτικό καθήκον, λοιπόν, τίθεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και η προσφυγή στις κάλπες: "Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα 'Μνημόνια' που καταστρέφουν τη ζωή μας", θα τονίσει ο γραμματέας του κόμματος. Η νέα συγκυρία, αναμένεται να υπογραμμίσει, απαιτεί να συνδεθούν οι "επιμέρους αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα δώσει τη μάχη για την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτικών, τη μάχη για την απελευθέρωση από τα Μνημόνια, την μάχη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή και με τη συμμετοχή όλων μας θα ανοίξει ένα νέο δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας".
Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές με κυβέρνηση της Αριστεράς
"Έχουμε κηρύξει ανένδοτο αγώνα έως ότου καταφέρουμε να φύγει η κυβέρνηση, τα Μνημόνια και η τρόικα. Θέλουμε να το πετύχουμε το ταχύτερο. Θέλουμε να το πετύχουμε τώρα. Όλες μας οι δυνάμεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση", θα υπογραμμίσει ο Δ. Βίτσας κατά την παρουσίαση του σχεδίου για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2014. Θα προσθέσει επίσης πως "σ' αυτές τις εκλογές θέλουμε να καταδειχθεί η επιβεβαίωση της εντολής του λαού μας σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αυτές οι μάχες να δείξουν την αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης με τη μνημονιακή κυβέρνηση".
Σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ο Δ. Βίτσας θα θέσει ως στόχο "ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη". Σε σχέση με την κατάσταση στο ευρωπαϊκό επίπεδο, ο γραμματέας του κόμματος θα σημειώσει ως πρωταρχικό καθήκον τον συντονισμό της δράσης "όλων των ομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διαμορφώσουμε 'de facto' τον 'Ενιαίο Ευρωπαϊκό δημόσιο δημοκρατικό και κοινωνικό χώρο'". Έμφαση θα δοθεί και στο επερχόμενο συνέδριο του ΚΕΑ, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινωνικοπολιτική συμμαχία για ανατροπή και αριστερή κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">