ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κλειστά τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας


Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα 10 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου και από τις 16-20 Σεπτεμβρίου τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας. Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Το Πανεπιστήμιό μας και τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης γενικότερα είναι αντικειμενικά τα αρμοδιότερα να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να αναδιαρθρώσουν τις δομές τους και τις λειτουργίες τους. 

Και πάντως αρμοδιότερα και αντικειμενικότερα από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν μπορεί εκ των άνωθεν και πριν από τα Πανεπιστήμια να αποφαίνεται γι' αυτά» τονίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κλειστά τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">