ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το έτος 2014

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το έτος 2014 από το Περιφερειακό Συμβούλιο - 7 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας 

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 19:03  

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:
7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας
Επίσης, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων περιλαμβάνονται πιστώσεις για τα εξής έργα:
17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά
Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Κύριοι της περιφέρειας Αττικής μπορεί να εγκρίθηκαν 400.000.000 εκ. ευρώ, όμως την ανάπτυξη που περίμεναν και περιμένουν εκατομμύρια πολιτών στη χώρα μας δεν την είδαν, ουτε την βίωσαν, και συνολικά είσαστε απώντες στα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το έτος 2014 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">