ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο προβοκάτσιας

Αλ. Τσίπρας: Ζήτημα τιμής η κάθαρση της Αστυνομίας, που πρέπει να ελέγχεται από τη Βουλή
Η στρατηγική της έντασης που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά θα ενταθεί το προσεχές διάστημα συμπεριλαμβάνοντας, πιθανώς, στο ρεπερτόριό της μέχρι και προβοκατόρικες ενέργειες, εκτίμησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο λόγος που οι "ακραίοι του Μαξίμου" επιμένουν στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, παρά την παραπομπή της Χ.Α. στη Δικαιοσύνη έχει να κάνει με την επιδίωξή τους να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή μπροστά στην κοινωνική καταστροφή που επιφέρει η πολιτική του Μνημονίου που οι ίδιοι ασκούν, τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Εν το μεταξύ σε ταξίδι που έχει χαρακτηριστεί «φυγή προς την... Ευρώπη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από την Τρίτη τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους. 


Σ'ημερα Τετάρτη  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει σε συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς και σε συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρό της Γκάμπι Τσίμερ.

Στις 11.30  θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος πρόσφατα προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ λόγω της ανοχής της στη Χρυσή Αυγή.

Στις 3 μ.μ. της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γκάμπι Τσίμερ, η οποία τον περασμένο Μάιο είχε προτείνει o Αλ. Τσίπρας να είναι ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν η οποία θα επιλεγεί από την επόμενη Ευρωβουλή.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη» είχε πει τότε η Γκάμπι Τσίμερ. 

Η προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα και Τσίμερ στις Βρυξέλλες αναζωπύρωσε τη φημολογία για την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα, μολονότι από την Κουμουνδούρου θεωρείται ότι μια τέτοια συζήτηση είναι κάπως πρώιμη.  

Το απόγευμα  ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ, ενώ η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο προβοκάτσιας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">