ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίθεση σπίλωσης καταγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος

«Πρόθεσή μου πάντα είναι να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με την εμπλοκή τού ονόματός του σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μητρόπουλος δηλώνει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται «μια πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησής» του και προσθέτει ότι στο παρελθόν, είχε δεχθεί επίθεση το 1985 «όταν, μετά τη σύγκρουσή μου με τον Α. Παπανδρέου, κάποιοι "σκοτεινοί" κύκλοι με ενέπλεξαν στην τρομοκρατία» αλλά και μετά την αποφυλάκισή του στο τέλος της δικτατορίας.

«Η σημερινή κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, «επιχειρεί να με αναγορεύσει σε …"φοροφυγά" για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου το 1999 και αμοιβή που εισπράχθηκε το ίδιο έτος στο εξωτερικό και είναι νόμιμα φορολογημένη, κατά το άρθρο 38 ν. 3259/2004 ("εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού"), έχει μάλιστα αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους σε εκτέλεση δικαστικών υποθέσεων».

Ο κ. Μητρόπουλος θεωρεί ότι «ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση η αποκάλυψη που έκανα ότι οι δανειστές απαίτησαν και έχουν στα χέρια τους Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες παραιτούμαστε από βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» και προσθέτει ότι στο μέλλον θα είναι αδύνατη η άσκηση δικαιωμάτων μας αναφορικά με τη διαγραφή του χρέους, την αναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων, το εφαρμοστέο Δίκαιο, τα αρμόδια Δικαστήρια, την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας χωρίς μάλιστα προηγούμενη δικαστική απόφαση! 

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα για την υπόθεση για την οποία ελέγχεται που επιβεβαιώνουν, όπως τονίζει, την αλήθεια των ισχυρισμών του και επιφυλάσσεται να επανέλθει για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και έγγραφα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίθεση σπίλωσης καταγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">