ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: "Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα"

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητάει χρόνο στις συζητήσεις με την τρόικα και δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τρίτη (22/10) στους εργαζόμενους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Ξέρουμε, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πως όταν ο πρωθυπουργός ζητάει στήριξη από την τρόικα δεν καταθέτει καμία εναλλακτική πρόταση ή προοπτική. Στην πραγματικότητα ζητάει χρόνο. Χρόνο μπορεί και να του δώσουν, αν αυτό θεωρηθεί ότι είναι το καλύτερο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν για να υλοποιηθούν οι εγκληματικές επιλογές.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του «για την προαναγγελία εκποίησης της ΔΕΗ, που προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ενέργειας, όσο όμως και στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους». Δήλωσε δε ανήσυχος, γιατί μεγαλώνει ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το καθεστώς ενεργειακής φτώχειας και πρόσθεσε ότι η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνουμε ότι, τηρώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει στην πραγματικότητα ένα μεγάλο μέρος της ΔΕΗ, αλλά ακόμα και τα δίκτυα και τις γραμμές μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές.
Κατά την άποψή μας, είπε ο κ. Τσίπρας, εδώ έχουμε να κάνουμε με ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Και με αυτά δεν μπορούμε να παίζουμε, είπε, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Αναφερόμενος στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πραγματικότητα διαψεύδει αυτούς που μας κυβερνούν, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στο παραμύθι του success story, στο παραμύθι της ανάπτυξης, θέλοντας να κερδίσει χρόνο. Το πρόβλημά τους, λοιπόν, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ότι έχουμε φτάσει να έχουμε πάνω από 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, πάνω από 2 εκατομμύρια που ζουν στο όριο της φτώχειας και 30% ανέργους, 60% από τη νέα γενιά. «Το πρόβλημά τους ξέρετε ποιο είναι; Ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά. Να το πω λαϊκά και απλά. Γιατί το όργιο της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν σταμάτησε στα χρόνια του μνημονίου. Είναι εδώ, είναι παρόν και -επιτρέψτε μου την έκφραση- το αλισβερίσι των ιδιωτικοποιήσεων θα το γιγαντώσει το επόμενο διάστημα».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρικ δεν υπάρχουν και παιχνίδια μέσα από τα οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα. Ακούω τώρα, δήλωσε, να παραιτηθούμε από τις βουλευτικές έδρες, προκειμένου να γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Αυτό θα δυναμώσει την προοπτική της ανατροπής ή θα την αποδυναμώσει, διερωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές. Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή και τη δεδηλωμένη αυτή την χάνουν όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους, που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση. Αυτός είναι ο δρόμος. Και είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό τον δρόμο έχουμε διανύσει μαζί πολλά χιλιόμετρα και μπορούμε να διανύσουν ακόμα περισσότερα. Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τρικ. Σαν αυτά που σκεφτόντουσαν οι χρυσαυγίτες για να απειλήσουν τον Σαμαρά μην τους βάλει φυλακή».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, αλλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι ένα ντόμινο εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: "Ο πρωθυπουργός ζητάει χρόνο από την τρόικα" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">