ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πώς η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να βάλει πόδι στη Ναυπηγοεπισκευαστική

Σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «Νέα πρόκληση στη Ναυπιγοεπισκευαστική». Δύο από τους 15 οπαδούς της ΧΑ που προσέλαβε ο πρόεδρος των εργολάβων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα είναι ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες!

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρόεδρος των εργολάβων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος προσέλαβε 15 οπαδούς της Χρυσής Αυγής, ενώ ήδη δούλευαν ως μόνιμοι άλλοι τρεις με τέσσερις. Δύο από αυτούς βρίσκονται ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες.
Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σ. Πουλικόγιανννης, ένα από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης της 12ης Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, όταν μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές της Ζώνης δέχθηκαν οργανωμένο χτύπημα από περίπου 50 χρυσαυγίτες με ρόπαλα και σιδερολοστούς.


Ο Σ. Πουλικόγιαννης όμως έκανε γνωστό και άλλο ένα σημαντικό στοιχείο. Τα σωματεία των εργαζομένων στη Ζώνη, στις 5 Ιουνίου του 2012, είχαν κάνει παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, καταθέτοντάς του καταγγελία που συνέταξαν, στην οποία ανέφεραν πληροφορίες και στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει και σύμφωνα με αυτά, μέλη της Χρυσής Αυγής ετοίμαζαν οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Επίσης κατέγραφαν το πώς η Χρυσή Αυγή βρήκε «δίοδο» και μπήκε στη Ζώνη μέσω των εργολάβων. Μετά την παρέμβαση αυτή «πάγωσαν» οι δραστηριότητες των χρυσαυγιτών.

Στα δικαστήρια του Πειραιά θα βρεθούν σήμερα για να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που είχαν δεχτεί τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου.


Η Χρυσή Αυγή θα ίδρυε σωματείο μέσα στη Ζώνη

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Πρόκειται για τον Χρήστο Κ. Κυριτσόπουλο και τον Αναστάσιο Α. Μιχάλαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριτσόπουλος προοριζόταν για πρόεδρος του «σωματείου» που ετοιμαζόταν να ιδρύσει μέσα στη Ζώνη η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» στις 13/9/2013, στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι νεοναζί ιδρύουν “σωματείο” μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική», είχαν ήδη έτοιμο το καταστατικό και θα το κατέθεταν προς έγκριση στο Πρωτοδικείο. Μια εξέλιξη που είχε προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό των εργαζομένων στη Ζώνη, καθώς είχαν βρεθεί 129 εργαζόμενοι (;) να υπογράψουν αυτό το καταστατικό. Πρόκειται για κίνηση την οποία δημιούργησαν και προώθησαν οι εργολάβοι της περιοχής, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών και ναυτεργατικών σωματείων.

Και οι δύο συλληφθέντες εργάζονταν χρόνια στη Ζώνη, ο Χρ. Κυριτσόπουλος ως τεχνίτης-λεβητοποιός (καζαντζής) και ο Αν. Μιχάλαρος ως βοηθός σωληνουργού, ο δε Κυριτσόπουλος ήταν αυτός που τον περασμένο Αύγουστο είχε υποδεχθεί στη Ζώνη τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγό και Η. Παναγιώταρο, τότε που ο Λαγός είχε αποκαλέσει «λακέδες» τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και είχε προειδοποιήσει ότι αυτοί θα εξαφανιστούν από το Πέραμα.


Μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως έλεγαν συνδικαλιστές στην «Εφ.Συν.», οι εργολάβοι της Ζώνης φαίνεται να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και από κει που κινούσαν τα νήματα και προέτρεπαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν το καταστατικό για την ίδρυση του «σωματείου» της Χρυσής Αυγής και σε πολλές περιπτώσεις τους απειλούσαν κιόλας, τώρα εμφανίζονται σχεδόν πανικοβλημένοι.


Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
http://left.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πώς η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να βάλει πόδι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">