ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ η χώρα δεν ήταν σε χειρότερο σημείο»

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε, οι δηλώσεις τους «ηχούν ως ειρωνεία στα αυτιά των άνεργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», ενώ όπως επισημαίνει η επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υφίσταται, καθώς οφείλεται σε μια εσωτερική στάση πληρωμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κατάσταση στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι διαρκώς επιδεινούμενη, ποτέ η χώρα μας δεν ήταν σε χειρότερο σημείο. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, που προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, ηχούν ως ειρωνεία στα αυτιά των άνεργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ η «επιτυχία» σχετικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι αντιληπτό πως είναι το παράγωγο μιας εσωτερικής στάσης πληρωμών, αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και μιας απίστευτα αντικοινωνικής και υφεσιακής πολιτικής. 

Ποτέ η κυβέρνηση δεν θέλησε να διεκδικήσει έναν άλλο δρόμο πέραν του μνημονίου, υπηρέτησε και ταυτίστηκε με τις επιλογές των δανειστών βάζοντας απέναντί της την κοινωνία, επιτιθέμενη εναντίον της με άγριο τρόπο. Σήμερα η ανάγκη να βάλουμε ένα τέλος στο κατήφορο, να επανακτήσουμε ως λαός την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, συναντιέται με την νικηφόρα πορεία και προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ η χώρα δεν ήταν σε χειρότερο σημείο» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">