ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τρόικα: Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και απολύσεις

Η τρόικα ανέβαλε την προγραμματισμένη επιστροφή στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις δεσμεύσεις, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις.

Το τρίο της τρόικας, δηλαδή οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς διαμηνύουν στον Στουρνάρα πως οι εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι άσχημες και πως δεν υπάρχει άμεσος λόγος επιστροφής τους στην Αθήνα. Και αυτό βέβαια το κάνουν γνωρίζοντας πολύ καλά πως η κυβέρνηση ''καίγετα'' για το κλείσιμο με συμφωνία των διαπραγματεύσεων, πρώτα γιατί χρειάζεται απελπισμένα την εκταμίευση των δόσεων και δεύτερον για να μην υπάρχουν σύννεφα πάνω από την επικείμενη προεδρία της Ε.Ε.

Οι δανειστές πιέζουν για μέτρα που αποτελούν κόκκινο πανί για την κυβέρνηση, όπως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις, με αποτέλεσμα η επιστροφή τους στην Αθήνα να μεταφερθεί για μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Τις διαφορετικές απόψεις με την τρόικα επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών χθες μετά την σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν τα βρήκαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, που θα μεταβεί τελικά στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου χωρίς συμφωνία με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι 2-3 διαρθρωτικά μέτρα είναι αυτά στα οποία έχει κολλήσει η συζήτηση και λιγότερο τα δημοσιονομικά, ενώ τόνισε ότι δεν προβληματίζεται για την απόφαση της τρόικας να μην επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. 


«Δεν με προβληματίζει γιατί δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία, σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση προτείνει την μερική απελευθέρωση με την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τρόικα: Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και απολύσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">