ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ


Όταν το μείζον επί του παρόντος στη Γλυφάδα είναι η κακουργηματική απιστία, για την οποία θα δικαστούν οι διοικούντες, και οι αντιπολιτευόμενοι, κάποιοι ασχολούνται με καθίσματα και στολές.

Ο αποπροσανατολισμός που γίνετε σκόπιμα στη Γλυφάδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και γνωρίζουν οι ειδήμονες και οι παλιές καραβάνες ότι γίνετε κατόπιν σχεδίου.

Οι δημότες ασχολούνται με τα ''μικρά'' που τους παρουσιάζονται, ενώ ούτε λόγος να γίνετε για τα μεγάλα και μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως ήταν η κατά παράδοξο τρόπο αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου με ζημία τριών εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία κατηγορούνται Κόκκορης, Βαρβιτσιώτης, και άλλοι 25 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης κατηγορείται επίσης για απάτη κατ' εξακολούθηση με ιδιαιτέρως μεγάλη προξενηθείσα ζημία, και θα δικαστεί τον Δεκέμβριο για το ακίνητο που εκμισθώνει ο δήμος ενώ δεν κατέβαλε επι 11 χρόνια φόρους και δημοτικά τέλη.

Όταν υπάρχει το «Βατοπέδι της Γλυφάδας» και υπόθεση οικονομικής ζημίας πολλών εκατομμυρίων, δεν προξενεί εντύπωση η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από πολλά λεγόμενα τοπικά ΜΜΕ;

Αντί να προωθούν υποψηφίους δημάρχους, με ανύπαρκτη τοπική, η δημόσια προσφορά, να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους δημότες και δημότισσες στους οποίους απευθύνονται.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Y.Γ: Επιτέλους δείτε τη πραγματικότητα.


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου


Πoινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά των οικοπέδων  Παπαδημητρίου, που επέφεραν ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κακουργηματική απιστία κατηγορείται ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, οΚ.Κόκκορης αλλά και 25 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου.
Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ως δημοτικός σύμβουλος τουΔήμου Γλυφάδας (2011-2012).
Πρόκειται για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου που αγόρασε ο δήμος με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Να σημειωθεί ότι αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.
Χάθηκαν 2,8 εκατ. ευρώ
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο δήμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χαρακτηριστεί ως «Βατοπέδι της Γλυφάδας».
Για το λόγο αυτό ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Καραπάνος υπέβαλε μήνυση κατά του Δήμου Γλυφάδας και μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, μάλιστα,  αναφέρουν ότι τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">