ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με 152 ψήφους πέρασε η νέα φοροληστεία ακινήτων

Η νέα φοροληστεία ακινήτων πέρασε με 152 ψήφους από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον Β.Πολύδωρα να υλοποιεί αυτό που από καιρό ήταν γνωστό: ψήφισε «όχι» και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Πολύδωρας με άρθρο του είχε ταχθεί κατά της φορολογίας στα αγροτεμάχια, λέγοντας ότι «επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό».

Τότε, είχε κάνει εκτενή αναφορά στη σχέση των ελλήνων με τη γη, σημειώνοντας ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».

Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, εν όψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή.

Ζητούν μάλιστα την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.

Λίγες ώρες αργότερα η συγκυβέρνηση πέρασε και τη δεύτερη δοκιμασία στην Ολομέλεια, όπου διεξήχθη νέα ονομαστική ψηφοφορία για τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στα πρόστιμα για τους οφειλέτες στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, με 152 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά (επί συνόλου 293 παρόντων) ψηφίστηκαν τα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και στα υπόλοιπα άρθρα του για τα οποία δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και τις διατάξεις Στουρνάρα για τα πρόστιμα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας.«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου, δίνετε τη χαριστική βολή στη διαλυμένη οικονομία» είπε, ενώ ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών έκανε λόγο για «πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της περιουσίας των πολιτών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δημιουργεί «υποψήφιους άστεγους».

Αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα το δικό της προσωπικό παράδειγμα: «Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Με 152 ψήφους πέρασε η νέα φοροληστεία ακινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">