ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποφυλακίστηκε ο Βίκτωρ Ρέστης


Με διάταξη της ανακρίτριας και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα - Τι αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του επιχειρηματία

Έπειτα από τέσσερις μήνες προφυλάκισης, με διάταξη της ανακρίτριας και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης αποφυλακίζεται.
 
«Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητα του», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του επιχειρηματία Μιχάλης Δημητρακόπουλος (στην φωτογραφία δεξιά) και Θανάσης Κανελλόπουλος. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο των δικηγόρων του κ. Ρέστη: 
«Ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με Διάταξη της Ανακρίτριας κ. Κ.  Κατσιβέλη και σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα κ. Κ. Σπηλιόπουλου αφέθηκε ελεύθερος. Η Δικαιοσύνη εκτιμώντας ορθά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, σε συνδυασμό με ουσιώδη νεώτερα στοιχεία και δικονομικές ενέργειες του κ. Ρέστη, έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητα του και συγχρόνως θα συνεχίσει μαζί με τους χιλιάδες  εργαζομένους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».  

Η υπόθεση
Ο επιχειρηματίας παρέμενε προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 26 Ιουλίου του 2013. Οι κατηγορίες που έφεραν τον κ. Ρέστη αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη αφορούν σε υπόθεση χορήγησης επισφαλούς δανείου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατά τις αρχές κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

Κατά το διάστημα της τετράμηνης προφυλάκισής του, ο Βίκτωρας Ρέστης είχε τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές του. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο εφοπλιστής έχει καλύψει στο πολλαπλάσιο το ύψος των χρημάτων για τα οποία ελεγχόταν και έχει ρυθμίσει τις οφειλές από τα δάνεια τρίτων παρ' ότι αυτός δεν έφερε ευθύνη. Ο κ. Ρέστης έχει επιστρέψει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ συν 400.000 ευρώ για τόκους και έξοδα στον εκκαθαριστή της τράπεζας FBB. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποφυλακίστηκε ο Βίκτωρ Ρέστης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">