ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πωλείται το αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο Θιουδάδ Ρεάλ της Μαδρίτης


Το σχεδόν αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο της Θιουδάδ Ρεάλ, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, έβγαλε στο σφυρί η Ισπανία, στην τιμή «ευκαιρίας» των 100 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει ο «Independent». 

Το αεροδρόμιο το οποίο κόστισε στη χώρα 1,1 δις. ευρώ, άνοιξε το 2008. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008. Το Θιουδάδ Ρεάλ ήταν το πρώτο ιδιωτικό διεθνές αεροδρόμιο στη χώρα. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να καταστεί δημοφιλές και η διαχειρίστρια εταιρεία του, η CR Aeropuertos, χρεοκόπησε τον Ιούλιο του 2012, με οφειλές ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το αεροδρόμιο - φάντασμα πλέον - με τον τεράστιο αεροδιάδρομο που κατασκευάστηκε για να προσγειώνεται το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, το Airbus 380, και τις προδιαγραφές να εξυπηρετεί 10 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, αποτελεί σύμβολο της «φούσκας» των ακινήτων στην Ισπανία. 

Με στόχο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τους πιστωτές, το αεροδρόμιο βγήκε σε δημοπρασία τη Δευτέρα, με αρχική τιμή 100 εκατ. ευρώ. Η δημοπρασία θα κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος Τύπου του εμπορικού δικαστηρίου στη Θιουδάδ Ρεάλ, το οποίο επιβλέπει την πώλησή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πωλείται το αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο Θιουδάδ Ρεάλ της Μαδρίτης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">